Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Saša Mirković registrovao Tanjug Info
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

25. 11. 2015.

Izvor: N1

Saša Mirković registrovao Tanjug Info

Rešenjem Agencije za privredne registre od 18. novembra usvojena je registraciona prijava preduzeća Telegram d.o.o. iz Beograda, kojom je Tanjug Info upisan u Registar medija, javlja Moja TV i prenosi izjavu poslanika Srpske napredne stranke Saše Mirkovića da je na taj način "sačuvana tradicija najvećeg srpskog brenda u oblasti informisanja".

 

"Odlukom da registrujemo Tanjug Info, sačuvali smo tradiciju najvećeg srpskog brenda u oblasti informisanja. Tanjug kao novinska agencija je bio institucija i lider u regionu, koji je zvanično prestao sa radom dana 5. novembra ove godine, kada je to objavljeno u Službenom glasniku", naglasio je Mirković.

"Shvatajući značaj tradicije na kojoj počivaju temelji budućnosti", objasnio je Mirković, "odlučili smo da ovaj brend sačuvamo zbog nas i budućih generacija".

"Imajući u vidu da smo pre izvesnog vremena preuzeli najstariji sportski list Sport, koji postoji već 70 godina, mogu slobodno da kažem da smo na neki način postali čuvari tradicije srpskih medija", izjavio je Mirković.

Posle dva neuspešna kruga privatizacije, Javno preduzeće Novinska agencija Tanjug je, na osnovu Zakona o informisanju i medijima, preostalo da postoji odlukom Vlade Srbije od 5. novembra, koja je objavljena u Službenom glasniku.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi