Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Бошко Обрадовић одбија да се извини, тврди да новинари нису нападнути
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

18. 09. 2017.

Извор: УНС

Бошко Обрадовић одбија да се извини, тврди да новинари нису нападнути

Народни посланик и председник Покрета Двери Бошко Обрадовић тврди да никаквих инцидената испред ТВ Пинк и Радио-телевизије Србије током суботњег протеста није било, а на питање Удружења новинара Србије (УНС) на који начин су организатори обезбедили да новинари буду безбедни и несметано раде свој посао каже да су новинари „нормално радили свој посао испред зграде ТВ Пинк, Владе Србије и РТС“.

Две новинарке Пинка нападнуте су током протеста испред зграде те телевизије, демонстранти су испред зграде РТС-а узвикивали „запалите их“, ​а јајима ​су погођени новинар и сниматељ Јавног сервиса.

УНС је осудио оба напада и позвао надлежне да на делу покажу да у Србији постоји Кривични законик који напад на новинара на радном задатку третира као напад на службено лице.

На питање УНС-а да ли је затражио од својих присталица да не гађају новинарске екипе каменицама, флашицама воде, јајима, Обрадовић је у електронској преписци одговорио да присталице Двери то нису радиле.

„Ми немамо никакав проблем са новинарима, сниматељима и фоторепортерима, нити су присталице Двери било где гађале представнике медија било чиме“, одговорио је Обрадовић и замерио што „сви медији преносе измишљену вест ТВ Пинк, а не преносе своје новинаре који извештавају са лица места и ми као организатори не добијемо ни најмању прилику да се чује и друга страна“.

Новинари испред РТС-а чули су да учесници протеста узвикују "запалите их", "требало је да их докрајчимо 5. октобра", "хоћемо сви унутра". Бошко Обрадовић није одговорио на питање да ли је од својих присталица затражио да не прете новинарима, већ је рекао да су Двери и Здрава Србија, који су са синдикатом Слога били организатори протеста, "тражили једино да гостујемо у Дневнику 2 и испуњење наших захтева за ослобођењем медија у Србији".

"Без слободних медија нема слободних избора", рекао је Обрадовић, додавши да је РТС могао да угости "главног промотера хомосексуализма уживо у Дневнику 2, а није могао председника једне парламентарне странке и председника једне од најбољих локалних самоуправа у Србији“. 

Обрадовић је у преписци са УНС-ом одбио да се извини физички нападнутим новинаркама Пинка и новинарској екипи РТС-а која је погођена јајима.

„Нико из Двери нема везе ни са каквих физичким нападима на новинаре", рекао је Обрадовић, оптуживши новинарку Пинка Гордану Узелац да је „лични новинар Александра Вучића“ и да је "сама села на плочник и почела да глуми да ју је неко ударио", иако постоје снимци на којима се види да је Узелац нападнута.

"Све то се одиграло по завршетку нашег протеста испред Пинка, када смо сви ми већ били на путу ка Влади Србије, са очитим циљем да се Двери оптуже за насиље кога није било. Осуђујем свако насиље према новинарима још од дана полагања председничке заклетве Александра Вучића, то је недопустиво и Двери у томе никада неће учествовати“, одговорио нам је Обрадовић.

УНС је у саопштењима подсетио да је ово други пут од почетка године да су новинари нападнути на страначким скуповима и да су пре последњег, суботњег физичког напада на новинарке РТВ Пинк, РТС, у мају на скупу у организацији СНС-а грубо удаљени и онемогућени да извештавају новинарка листа Данас и фоторепортер ТАНЈУГ-а.

 

Коментари (3)

Остави коментар
уто

19.09.

2017.

Bundzija Sumadijski [нерегистровани] у 12:40

Nisu novinarke!

"Pink" nije nikakav mediji nego placena trovacnica naroda! Takodje, novinarke "Pinka" nisu nikakve novinarke vec trovaci javnog mnjenja. Najpre to da rascistimo. Sto se napada tice, opet, ako je bio, a ja naprednim radikalima nista ne verujem, napadace treba procesuirati. Ali, ponavljam, ako je bio!

Одговори
пон

18.09.

2017.

Perikle [нерегистровани] у 21:26

U pravu covek...

Licno sam prisustvovao protestu, na sve tri lokacije, ispred zgrade Pinka je bilo dosta provokacija od strane Z. Mitrovica upucenih simpatizerima Dveri, a kasnije ni na snimcima uopste nisam video da je neko od novinara povredjen, takodje sam bio i na ulazu u zgradu RTSa, B. Obradovic i M. Stamatovic su samo trazili da gostuju u Dnevniku u 19.30h, i neko iz mase je jajima gadjao zgradu, ispred zgrade Vlade takodje nije bilo incidenata, policija je bila okolo da bi blokirali ulicu, i to je to...

Одговори
пон

18.09.

2017.

anonymous [нерегистровани] у 16:00

ФОЛИРАНТ

Невероватно је у шта се овај Обрадовић претрворио.Па зар мисли да смо сви ми глупи и ћорави.Ако овако настави прогнозирам ма на наредним изборима учинак од -5 посто!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси