Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  За туристе постављена табла са QR кодом на зграду УНС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

13. 10. 2017.

Извор: УНС

За туристе постављена табла са QR кодом на зграду УНС-а

Завод за заштиту споменика културе града Београда у оквиру пројекта „Обележавање споменика културе QR кодом“, поставио је јуче на нашу зграду у Ресавској 28 таблу са натписом „Дом Удружења новинара Србије“ на српском и енглеском језику.

Очитавањем QR кода на телефону приступа се тексту на Википедији. Текст је припремио Завод за заштиту споменика културе и садржи информације о самом културном добру и локацији са фотографијама.

Зграда је изграђена 1935. године када је Добрица Кузмић био председник УНС-а. У Кузмићевом мандату је највише учињено на јачању солидарности, унапређењу рада и омогућавању економске независности Удружења. У његову част 2004. године основан је и УНС-ов потпорни фонд за помоћ новинарима - "Фонд Добрица Кузмић".

Завод за заштиту споменика културе овај пројекат спроводи од 2015. године заједно са Факултетом организационих наука и Викимедијом Србија.

УНС је од 2000. године изложен разноврсним притисцима и судским споровима, али је успео да сачува и обнови своју имовину. Спор НУНС-а против УНС-а за зграду у Ресавској 28, по ревизији, на одлучивању је у Врховном касационом суду у Београду. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси