Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Љиљана Смајловић председница Суда части УНС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

24. 11. 2017.

Извор: УНС

Љиљана Смајловић председница Суда части УНС-а

Новинарка Љиљана Смајловић нова је председница Суда части УНС-а, одлучено је данас на конститутивној седници овог тела.

Суд части УНС-а, осим Љиљане Смајловић, чине главна уредница забавног програма Радио-телевизије Србије (РТС) Оливера Ковачевић, слободни новинар Мухарем Баздуљ, шеф дописништва РТС-а у Краљеву Коста Гарић и главни и одговорни уредник РТВ КиМ Горан Аврамовић.

Осим редовног рада, Суд части УНС-а организоваће јавне расправе о поштовању етике у медијима.

Коментари (8)

Остави коментар
пет

16.02.

2018.

Iliya Pavlovich [нерегистровани] у 14:31

Re: Neregistrovanom Komnenu

Pored toga sto je mozda ispravna igra reci Oscara Wild "Sarcasm is the lowest form of wit but the highest form of intelligence,” wrote that connoisseur of wit, Oscar Wilde" - ne vidim niti potrebu niti razlog za direktno a jos manje za indirektno (da ne kazem f@funsko) podbadanje u recima "уважена госпа још играла луткицама и живјела у свили и кадифи ( а ја сам био без родитеља од 3 и по године," Stvarno nepristojno pa se cak dodatno stidim da komentarisem prostakluk ovog tipa. Valjda se u bojevima odlikovanja dele za uspehe na bojnom polju bez obzira da li je Katarina Velika bila rodjena Ruskinjaa ili ne - shodno tome ako je osoba dovoljno dobro sposobna, potkovana da radi svoj posao bez obzira na tkaninu (svilu, kadifu, somot, lan, konopolju) kako to moze da ima bilo kakav ishod na produktivan rad te osobe bez obzira na pol. Dozovite se pameti pa obuzdajte sujetu kojom Vas dopis kipti - neko Vas je negde gardno povredio pa sad da vidimo ko je sve bio u "svili, kadifi, sa ili bez lutkica. Ja sam s 4 godine znao tablicu mnozenja ali tokom skolovanja jedva dobijao dvojke ceo svoj zivot cak nakon nekih preko 25 godina formlnog skolovanja - a ne smatram se glupim. Da li da stamen pred streljacki stroj zbog losih rezultata ili tupavih profesora ili loseg skolskog sistema?

Одговори
суб

25.11.

2017.

Комнен Коља Сератлић [нерегистровани] у 00:47

И послије Љиље, Љиља

Члан Савеза новинара Југославије постао сам давене 1968. годуне док се уважена госпа још играла луткицама и живјела у свили и кадифи ( а ја сам био без родитеља од 3 и по године, дакако за то није крива уважена госпа, крив је Хитлер) с обзиром на подријетло (подријетло кажу бивша западна браћа, а госпа је, како пише у документима "српска новинарка", па се извињавам зоб тога што нијесам рекао поријекло). Но, у Мексику (гдје сам радио 4 и по године) има изрека: "Године су магарећа логика". Овом приликом сам ја магарац.
На једној годишњиј конференцији ( о којој сам нааписао текст објављен у Видовдану у СРБскомФБРепортету, часопису Корени, Гласу дијаспоре, Сведоку), сам тражио, када је пресједавајућа уважена госпа саопштила да је додијељена први пут награда имени Алаксандар Тијанић, за храброст у новинарствгу у износу од 2000 Евра, да сопшти саопшти ко је дао новац. Госпођа је рекла да је приказано да је УНС дао новац, али да не може саопштити име донатаора. Сматрао сам да је то прије свега лаж и то јавна лаж, односно да је УНС потурен. Рекао сам, између осталог, да на то нема право, да нам мора саопоштити име донатора и додао да донатор може бити прљав, односно то може бити неки србофобични богаташ. Такође сам рекао да госпођа мора бити смијењена ( прије одржавања Годишње конференције сам у духу Статута упутио приједлог да се на Годишњој конференцији то стави на дневни ред, што апслоутни владар УНС-а, госпа то није урадила) нормлано због тога, као и због ширења Шарлијевих карикатура, које вријеђају 3 и по милијарде вјерника, да је потурила УНС и све нас намагарчила у одбрани лика и дјела О. Бећковић, о другим катастрофалним грешкама у Политици и не само у Политици да се и не говори. Рекао сам да напуштам чланство у УНС-у док је та уважене госпа предсједник. Нас тројица старих новинара смо напустили конференцијуи. Када је смијењена са мјеста предсједника УНС- а послао сам молбу за враћање у чланство. Ево већ двије године нико ми није одговорио. С обзиром на то да осјећам лопату иза леђа, управо сам мислио да поново поднесем молбу за враћаање у чланство УНС-а. Међутим ова вијест је дошла као гром из ведра неба. Е, сада ћу да пресавијем табак и да тужим и госпођу због скривања донатора за храбре новинаре (тада је управо завршио мој Фељтон у Сведоку у пет бројева, наставака, гдје сам навео све лопове, преваранте, криминалце који су покрали Стамбени фонд савезних органа, 365 станова, 350 милиона, 37 вила и кућа, хиљаде квадрата пословног простора и др.,пријетили су анонимно, дакако кукавице, и мени и Динићу, а било је и оних који су мљакали да им се име исзостави) и УНС зато што ме ниује вратио у чланство. Дакако, написаћу најмање два текста о свему томе. На крају, морам се упитати (тако је био насловљен једна текст, не сјећам се ко је писао о тој госпи): Ко је Љ. Смајловић. Можда се ја играм и доводим у опсанос моју фамилију, дакакао и моју маленкост.

Одговори
пет

24.11.

2017.

anonymousRile [нерегистровани] у 22:01

Kontakt

Kako i na koji način se može kontaktirati navedeni Sud časti?

Одговори
пет

24.11.

2017.

Бивши члан... [нерегистровани] у 21:28

Алал вера...

Импресиониран сам, баш импресиониран, нарочито женским делом Суда. Једва чекам јавну расправу у којој ће нам о поштовању етике у медијима говорити Љиљана Смајловић и, нарочито, Оливера Ковачевић...

Одговори
пет

24.11.

2017.

Milica Stojković [нерегистровани] у 21:14

Sud časti

Dobar sastav tima,vrsni novinari!

Одговори
пет

24.11.

2017.

Mile [нерегистровани] у 19:22

Aman!

Aman ljudi, promesajte malo karte, a ne samo medjusobno da se namirujete. Dokle cete da hranite sujetu casne Ljiljane? Pomislice neko sa strane da da UNS ima sto clanova...

Одговори
пет

24.11.

2017.

Д.М.Петровић [нерегистровани] у 18:36

Честитам

Одбору који је донео ту одлуку честитам.
Честито ће Љиљка и то да ради.

Одговори
пет

24.11.

2017.

anonymous [нерегистровани] у 18:17

joj brate

Koji likovi, sve lik do lika, bolje da niste objavili.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси