Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  "Политика" блокирала рачун „Дневника“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

07. 12. 2017.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

"Политика" блокирала рачун „Дневника“

Рачун „Дневник Војводина преса“, издавача новосадског листа „Дневник“, блокиран је на износ од 190.503.721,79 динара, пише на сајту Народне банке Србије.

Генерални директор "Дневник Војводина преса" Душан Влаовић потврдио је УНС-у да је рачун блокиран од 30. новембра, због дуга који ово предузеће има према штампарији „Политике“.

„Дуг је настао у периоду од марта 2013. до лета 2014. године. Покрајинска Влада је те 2013. године, иако је постојала одлука Скупштине, престала да 'Дневнику' исплаћује по 5 милиона динара месечно, које смо искуључиво користили за штампу. Заједнички власник 'Дневника' и 'Политике' Мирослав Богићевић тада је тражио да из штампарије ’Форум’ где је  штампан лист, пређемо у његову, 'Политикину' штампарију, уз тврдњу да ће он то све платити за првих годину дана. Од тога није било ништа“, каже Влаовић.

Он истиче да и после више састанака, на различитим нивоима, решење није пронађено.

„’Дневник’ је пред гашењем. Најстарији дневни лист у Србији после ’Политике’ и једини дневни лист у Војводини на српском језику, после 75 година је пред гашењем. Ипак, надам се да ће у наредних дан, два проблем да се реши. ’Политика’ зна да блокадом неће моћи да наплати ни један одсто потраживања. Ми смо предлагали и докапитализацију чиме би се решио и дуг, али и власничка структура која је потпуно несјасна. Видећемо“, каже Влаовић за УНС. 

Директорка „Политике“ Мира Глишић Симић није се ни јуче, ни данас одазивала на позиве УНС-а.

Коментари (3)

Остави коментар
пет

08.12.

2017.

Дневниковац [нерегистровани] у 12:23

Истрага

МУП да истражи пословање Влаовића у последњих 17 година откако је директор, а УНС да престане да штити моћнике, већ да заступа новинаре које је овај човек довео до просјачког штапа.

Одговори
чет

07.12.

2017.

Baš iznenađen [нерегистровани] у 19:59

Tišina

Nedavno je na koktelu povodom rođendana Dnevnika gospodin iz UNS-a bio oduševljen izlaganjem direktora Dnevnika i najavom bonusa i 13.plate za zaposlene, pa bi bilo lepo i da se sada oglasi. Tužno je i to što zaposleni u Dnevniku o blokadi računa moraju da saznaju iz drugih medija, dok se o toj meri u samoj kući ćuti. Ljudski bi bilo da se direktor obrati zaposlenima i predoči im situaciju, a ne da se po hodnicima nagađa o sudbini Dnevnika.

Одговори
чет

07.12.

2017.

Slobodanka [нерегистровани] у 18:59

Sudska presuda

"Politika" je blokirala racun" Dnevnika"na osnovu pravosnazne sudske presude! Neka UNS objavi sudsku presudu, da se vidi sta pise u njoj! Ko je odgovoran za dug od vise od 190 miliona ako Dusan Vlaovic zastupa "Dnevnik" samostalno, kako pise u APR .
Neka UNS istrazi i koliko iznose ukupni dugovi "Dnevnika" !

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси