Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Министарство културе покренуло прекршајни поступак против главног и одговорног уредника „Информера“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

11. 04. 2018.

Извор: УНС

Министарство културе покренуло прекршајни поступак против главног и одговорног уредника „Информера“

Министарство културе и информисања покренуло је прекршајни поступак против главног и одговорног уредника дневника „Информер“ Драгана Ј. Вучићевића због објављивања фотографија порнографског садржаја у овом листу, наводи се на сајту овог Министарства.

„У складу са својим овлашћењима у поступку надзора над применом закона Министарство културе и информисања је Прекршајном суду у Београду упутило захтев за покретање прекршајног поступка против одговорног уредника дневних новина ’Информер’“, објавило је Министартво културе на сајту.

Министарство културе осудило је одлуку главног уредника „Информера“ да јуче објави порнографске фотографије "на првој, шеснаестој и седмнаестој страници овог дневног листа, чиме је прекршен члан 78. Закона о јавном информисању и медијима".

„Министарство културе и информисања апелује на све одговорне уреднике медија, да у поступку уређивања медија, комерцијални интерес подреде  јавном интересу у области јавног информисања и поведу посебну пажњу да медијским садржајима које објављују не поступају противно одредбама закона којима је то забрањено“, наводи Министарство.

Удружење новинара Србије (УНС) јуче је протестовало због објављивања порнографског садржаја на насловној страни „Информера“.

У изјави за УНС државни секретар у Министартву културе и информисања Александар Гајовић рекао је јуче да „осуђује овакав гест ‘Информера’, као и све што није у оквиру Закона“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси