Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Тужилац се жалио на пресуду нападачу на дописника "Новости"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

04. 10. 2010.

Тужилац се жалио на пресуду нападачу на дописника "Новости"


Основно јавно тужилаштво у Сремској Митровици уложило је жалбу на пресуду којом је у поновљеном поступку Љубинко Тодоровић, бивши полицајац ОУП Нови Београд, у Основном суду у Лозници осуђен на минималну затворску казну од шест месеци због напада на Владимира Митрића, новинара "Вечерњих новости" из Лознице.

Ову информацију саопштио је Бранислав Ђурић, секретар Основног јавног тужилаштва у Сремској Митровици, које поступа у овом предмету пошто је Републички јавни тужилац изузео тужиоца из Лознице.

Тужилаштво се жалило јер казна од 6 месеци затвора представља минималну казну коју је суд могао да изрекне за наношење тешких телесних повреда.

Митрић је нападнут 12. септембра 2005. године око 21.30 у улазу зграде у којој је живео. Претпоставља се да је нападач користио бејзбол палицу када је Митрићу нанео 20 удараца по телу и поломио му руку којом је покушао да заштити главу.

Тужилаштво није прихватило оцену медицинског вештака да је у питању био покушај убиства. Од тада Митрић живи и ради под сталном полицијском заштитом.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси