Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Шарићев клан прети медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

22. 10. 2010.

Извор: Прес онлајн

Шарићев клан прети медијима

Уредници и преставници државе сложили се да милионске тужбе Дарка Шарића имају за циљ да застраше медије. После претњи могући су и напади на новинаре

Шарић против државе... Вучићевић, Јововић, Хомен, Стаменковић, Томановић

Тужба Дарка Шарића против Преса јесте класична мафијашка претња после које ће уследити и класична мафијашка сачекуша у којој би могао да страда неко од новинара или државних функционера, упозорио је јуче Драган Ј. Вучићевић, главни уредник Преса на скупу „Шарић против медија и државе", који је организовао УНС.

- Ако ми сутра неко поломи ноге на паркингу, ако ме неко премлати или ме, не дај Боже, убије, знајте да иза тога стоји Дарко Шарић! То што је Шарић баш сада тужио Прес и 'Правду' јесте сигнал његовим људима у Србији да крену у акцију изазивања хаоса. Тај хаос ће, према мојим информацијама, бити изазван тако што ће бити ликвидирани неки познати политичари и новинари - истакао је Вучићевић и подсетио да је Дарко Шарић, према званичним државним саопштењима, најопаснији нарко-дилер у овом делу света.

Главни уредник Пресса је рекао и да је Шарићева тужба против Преса и листа „Правда" последица „стаљинистичког и антицивилизацијског" Закона о информисању на којем је инсистирала власт.

Државни секретар Министарства правде Слободан Хомен сложио се да су тужбе Дарка Шарића против Преса, „Правде" и посланика ДС Константина Самофалова којима тражи чак 20 милиона динара одштете класично застрашивање.

- Тим тужбама Шарић нам поручује: Немојте да пишете о мени, гледамо и пратимо шта радите... Шарић тврди да нема поверење у фер суђење када је оптужен за шверц дроге, а да има поверење када он тужи за клевету?! - упитао је Хомен и нагласио да суд не би требало да поступа по тужби човека који избегава правду.

Зденко Томановић, адвокат Дарка Шарића, одбацио је оптужбе да је „експонент Шарићевих мафијашких претњи" и окривио државу да у овом случају крши претпоставку невиности.

Томановић: Имао сам само три пуномоћја

Упитан зашто је тужио само Пресс и „Правду", а не и остале медије који су преносили сазнања и изјаве званичника да Шарић има везе са организовањем немира у Србији, адвокат Томановић је рекао да је „имао само три пуномоћја"!?!

- Хтели смо да тужимо и „Блиц" и још неке новине, али нисмо могли јер смо имали само три Шарићева пуномоћја - објаснио је Томановић.

- Објављено је 336 текстова и 70 изјава представника државе у којима је Шарић проглашен кривим. У таквим условима нема фер суђења - рекао је Томановић.

Главна уредница листа „Правда" Славица Јововић рекла је да Шарићева тужба има за циљ да створи утисак како је Шарић прогоњен и како су за све криви „зла држава и зли медији"

- Ово јесте притисак на медије - категорична је Јововићка.

Руководилац Посебног одељења за високотехнолошки криминал Бранко Стаменковић рекао је да претпоставка невиности није апсолутна категорија јер подизање оптужнице против Шарића значи да је тужилаштво прикупило „квантум доказа" који указује да је кривично дело извршено.

(Е. П.)

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси