Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Представници УНС-а посетили три најмлађе новинарке из Смедерева
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

23. 10. 2010.

Представници УНС-а посетили три најмлађе новинарке из Смедерева

У разреду II/4 oсновнe школе „Димитрије Давидовић“ у Смедереву девојчице Нела Перић, Мина Живић и Мина Рапајић одлучиле су да покрену своје новине. Новине су објављене у рукопису и зову се „Стори“. Репортажа колегинице Јелене Илић о три предузимљиве основке заинтересоване за новинарство изашла у „Вечерњим новостима“ наишла је на симпатије у Удружењу новинара Србије.

Првом приликом, а то је био пут у Кладово на промоцију сајта аудио и видео фото архив новинара Драгана Симића, посетили смо ученице у Смедереву.

Поред генералног секретара УНС-а Нина Брајовића који је девојчицама препоручио да истрају у свом новинарству, своју узбудљиву новинарску причу испричао је вишедеценијски дописник „Политике“ из Румуније Милан Петровић. Колега Петровић понудио је своју сарадњу и обећао да ће редовно, ако на то пристају, слати репортаже и текстове из Румуније чија су тема деца.

Представници УНС-а поклонили су најмлађим колегиницама књиге "Бићу новинар" Недељка Терзића и "Хронику Удружења новинара Србије од 1941. до 2006.".



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси