Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  За животно дело награђени Дејан Ђуровић, Рамиз Етемовић и Љубислав Милићевић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

28. 10. 2010.

За животно дело награђени Дејан Ђуровић, Рамиз Етемовић и Љубислав Милићевић


Овогодишњи добитници традиционалне Награде за животно дело Савеза новинара Србије и Црне Горе су Дејан Ђуровић, Рамиз Етемовић и Љубислав Милићевић.

Жири који је доделио награде чинили су: Љиљана Смајловић (председница), Саво Греговић и Рајко Павићевић.

Дејан Ђуровић је започео новинарски рад на програму 202 Радио Београда. Једна од његових првих ауторских емисија је "Драгстор озбиљне музике " у којој је аутор, уредник и водитељ. Емисија управо 6. новембра слави тридесетогодишњицу постојања. Оснивач је и главни уредник од 1982. до 1984. листа "ЛУДУС" (лист Удружења драмских уметника Србије), а по његовој поновној појави 1990. био је заменик главног уредника. Дејан Ђуровић је дипломирао 1963. на Позоришној академији у класи Мате Милошевића. Пре него што се определио, крајем седамдесетих, за новинарски позив био је позоришни, филмски и телевизијски глумац.

Рамиз Етемовић, уредник информативног програма Регионалне радио телевизије Нови Пазар, један је од најугледнијих новинара у југозападној Србији. Тридесет година био је аутор емисије "Вама на селу" на Радио Новом Пазару, а по позиву да буде уредник у првој телевизији у Новом Пазару основаној 1996. године пројекат је наставио и на овом медију. Бројни путеви, мостови, електро и водоводна мрежа су захваљујући њему урађени а од заборава отргнути веома занимљиви обичаји два народа који на овим просторима вековима живе заједно. Годинама је био дописник Борбе, Вечерњих новости, Радија и Телевизије Београд.

Љубислав Милићевић, новинар и песник из Бијелог Поља, већ педесет и пет година утире и оставља дубок траг у новинарству и књижевности. Покрену је "Бјелопољске новине" и часопис "Одзиви" а годинама је уређивао часопис "Мостови", познато гласило за културу Међурепубличке заједнице за културу . Био је и уредник црногорске редакције часописа "Дисов гласник". Од 1956. године сарађује са Радио Титоградом, Политиком и бројним другим југословенским гласилима на страницама посвећеним култури.

Савез новинара Србије и Црне Горе, као регионалну новинарску асоцијацију, чине Удружење новинара Србије и Удружење новинaра Црне Горе.

Награде ће бити уручене сутра, 29. октобра, у 13 сати, у Прес центру УНС-а, улица Кнеза Михаила 6/3.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси