Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Ђуровићу уручена Награда за животно дело
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

29. 10. 2010.

Ђуровићу уручена Награда за животно дело

Уреднику и водитељу емисије „Драгстор озбиљне музике“ Дејану Ђуровићу уручена је данас Награда за животно дело коју традиционално додељује Савез новинара Србије и Црне Горе. Награду је уручио председник Савеза Живорад Николић, уредник у РТС-у.

Ђуровић је новинарски рад започео на програму 202 Радио Београда, а једну од првих ауторских емисија, „Драгстор озбиљне музике“, покренуо је давне 1980. године и управо 6. новембра обележиће 30. годину постојања.

Оснивач је и главни уредник од 1982. до 1984. листа "ЛУДУС" (лист Удружења драмских уметника Србије), а по његовој поновној појави 1990. био је заменик главног уредника.

Ђуровић је дипломирао 1963. на Позоришној академији у класи Мате Милошевића. Пре него што се крајем седамдесетих определио за новинарски позив био је позоришни, филмски и телевизијски глумац.



Овогодишње награде за животно дело поред Ђуровића добили су Рамиз Етемовић, уредник информативног програма Регионалне радио телевизије Нови Пазар, и Љубислав Милићевић, новинар и песник из Бијелог Поља.

О наградама Савеза одлучивао је жири који су чинили: Љиљана Смајловић (председница), Саво Греговић и Рајко Павићевић.

Савез новинара Србије и Црне Горе, као регионалну новинарску асоцијацију, чине Удружење новинара Србије и Удружење новинaра Црне Горе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси