Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Ко су кандидати за чланове УО јавних сервиса
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

06. 11. 2018.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

Ко су кандидати за чланове УО јавних сервиса

Савет Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) је 30. октобра 2018. године утврдио листе кандидата Управог одбора (УО) Радио-телевизије Србије и УО Радио-телевизије Војводине, наводи се на сајту РЕМ-а. Иначе, конкурс за предлагање чланова УО РТС-а и РТВ-а објављен је због подношења оставке једног члана УО РТС-а и истека мандата два члана УО РТВ-а, речено је УНС-у у РЕМ-у.

Подсетимо, некадашњи саветник председника Србије Бориса Тадића Небојша Крстић у априлу ове године поднео је оставку на место члана УО РТС-а, због тога што је био, како је објавио на Твитеру, “незадовољан извештавањем РТС о паравојном кампу, као и чињеницом да као члан УО РТС нема права да се меша у уређивачку политику куће”.

На листи за члана УО РТС-а је пет кандидата и то: дипломирани комуниколог Марио Спасић, доктор политичких наука и научни сарадник Ирина Милутиновић, инокоресподент Синиша Милошевић, новинар Ненад Јанковић и композитор, пензионер Милован Филиповић, a њихове биографије објављене су на сајту РЕМ-а.

Марио Спасић је генерални секретар Савета за мониторинг, људска права и борбу против корупције „Транспарентност“ , а на том месту је од 2005. године.

Од 2015. године до данас главни је координатор и члан Радног тела за борбу против корупције у систему здравства. Од 2012. до 2013. године био је контакт особа за Србију Европске престонице младих 2013. године.  Члан Националног савета за високо образовање Републике Србије био је од 2010. до 2012. године.

Ирина Милутиновић је од 2016. године, као научна сарадница, запослена у Институту за европске студије у Београду. Од 2014. до 2016. године била је ангажована, као доцент за ужу научну област „Култура“, на Факултету за културу и медије у Београду, на предметима „Историја културе и цивилизације“, „Менаџмент у издавачкој делатности“ и „Савремени медијски системи“. Изабрана је за научног сарадника Института за политичке студије у Београду 2013. године. Од 2004. до 2014. године била је запослена у Издавачкој делатности на Мегатренд универзитету у Београду, на пословима уредника и лектора.

Синиша Милошевић на ТВ Синеманиа и ТВ Филм клуб ради од 2013. године. Радио је као ди џеј презентер на Радио Топ ФМ, као новинар и спикер у вестима на радију „Индекс“ од 1992. до 1993. године. Био је новинар у  Новинској агенцији „Тикер“. Радио је и у Радио „Пингвину“ и ТДИ радију.

Удружење „РАБ Србија“ је за члана УО РТС-а предложило генералног секретара РЕМ-а Ненада Јанковића.

Јанковић је од 2008. до 2016. године био заменик директора РРА и генералног секретара РЕМ-а. Самостални медијски аналитичар РРА био је од 2007. до 2008. године, а креативни директор маркетиншке агенције „Лидер“ из Крагујевца од 2006. до 2007. године. Био је и саветник у РТК од 2004. до 2006. године. У биографији се наводи да је био главни уредник Другог програма Радио Крагујевца (1997-2001) и „Прве приватне телевизије Канал 9“ из Крагујевца (1996-1997).

У предлогу да члан УП РТС-а буде Милован Филиповић наводи се да је „најбоља препорука све оно што је урадио као уметник стваралац у животу и током 43 године рада у РТС-у“.

„Радио сам као музички уредник, новинар-критичар готово на свим програмима“, пише Филиповић и додаје да је „дао печат многим забавним и културним емисијима, уређивао све програмске хоризонтале, идејно осмислио и реализовао на хиљаде шпица и џинглова, био главни музички уредник Београд 202“.

„Радио сам 15 година у Музичкој продукцији као музички продуцент за све жанрове музике-озбиљна, народна и забавна“, наводи се у предлогу.

За два члана УО РТВ-а Савет РЕМ-а је утврдио пет кандидата и то мастер економисту Далибора Бубњевића, дипломираног правника Ђуру Влашкалића, менаџера у медијима Будимира Марковића, композитора и диригента Јована Адамова и дипломираног економисту Бранислава Поповића.

Далибор Бубњевић је од 2007. године генерални директор и главни и одговорни уредника листа „Зрењанин“. Од 2015. године је предавач за ужу научну област Менаџмент и информатика у Високој школи струковних студија „Спортска академија“ у Београду. Од 2016. до 2018. године био је сарадник у настави у Високој техничкој школи струковних студија у Зрењанину, а од 2012. до 2015. године био је асистент у Високој школи модерног бизниса у Београду.

Био је директор и главни уредник „Кикиндских новина“ од 2009. до 2010, а од 2004. до 2012. године био је аутор и водитељ емисије на телевизији „Сантос“.

Ђура Влашкалић је менаџер и стручни консултант. Од 2017. до 2018 године је специјалиста људских ресурса и консултант за  BSCI и HealtCare Europe у Руми. Као саветник у Скупштини АП Војводине радио је од 2008. до 2017, а од 2005. до 2008. године био је шеф Канцеларије за промоцију Војводине и координатор Центра за промоцију и стратешки развој Војводине.

Влашкалић је био директор Факултета за правне и пословне студије од 2006. до 2007. године и директор Факултета за услужни бизнис из Новог Сада од 2002. до 2005. године. Од 1992. до 2002. био је власник агенције за пружање услуга из области маркетинга и пружања услуга организовања образовних и културних конференција и догађаја.

Будимир Марковић је председник Удружења професионалних и медијских радника Војводине.

У предлогу за члана УО РТВ-а наводи се да је Марковић „ у новинарској професији 37 година“ и да је „прешао пут од новинара почетника до директора информативног програма РТВ-а“.

„Оно што је најзанимљивије је чињеница да је цео радни век провео у овој медијској кући од позиција новинара извештача, уредника јутарњег програма, уредника информативног програма, одговорног уредника Радио Новог Сада, саветника директора Телевизије Нови Сад за програм, заменик директора Радио Новог Сада, шеф централног деска РТВ-а и на крају директора информативног програма РТВ-а, а са ове функције пре годину дана отишао у пензију“, наводи се у предлогу.

Јован Адамов је „композитор и диригент, изузетан познавалац радних процеса у РТВ-у“.

„Цео радни век провео је у тој установи и више деценија био на одговорним функцијама. Осим успешног руковођења радним процесима, велике заслуге припадају му и за реализацију престижних ТВ емисија и серијала ‘Музички тобоган’, ‘Фазони и форе’, ‘Жељотека’“, наводи се у предлогу. Адамов је један од оснивача и председник у више мандата Удружења композитора Војводине.

„Тренутно је при крају свог првог мандата члана УО РТВ. Сматрамо да би својим залагањем и искуством могао дати значајан допринос и у поновном мандату, у важном периоду за РТВ“, наводи се у предлогу.

Бранислав Поповић био је члан УО РТВ-а.

„У току свог дугогодишњег радног искуства обављао је послове финансијског директора, председника Комитета за привреду Зрењанин, члана Извршног већа Скупштине општине Зрењанин и потпредседника Извршног већа Скупштине општине Зрењанин, Покрајинског секретара за привреду и члана Извршног већа Скупштине Војводине, директора Електовојводине Нови Сад, потпредседник Делта Холдинга за Војводину, потпредседника Хемофарма ад, директора Енергије, Технике, Технологије д.о.о, председника Управног одбора ЈАТ-а и друге одговорне функције у привреди и друштву“, наводи се у предлогу Фондације „Привредник“ за члана УО РТВ-а.

Подсетимо, мандат чланова УО РТС-а и РТВ-а је пет година.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

07.11.

2018.

Šta je Bubnjević zaboravio [нерегистровани] у 13:30

a trebali bi znati...

Gospodin Bubnjević zaboravio je da navede kako je i član Odbora direktora Ugostiteljsko-turističkog preduzeća „Kaštel“ ad Ečka ali i osnivač Asocijacije Banat info – udruženje građana radi ostvarivanja ciljeva u oblasti održivog razvoja i osnaživanja građana, a u interesu sveobuhvatnog i kvalitetnog angažovanja pojedinaca u procesu evopskih integracija, a koja uspešno sarađuje sa lokalnim samoupravama Zrenjanina i okolnih opština, preduzećima „Šinvoz“, „Keramika Jovanović“, Brodogradilištem „Rubikon“, Regionalnim centrom za društveno-ekonomski razvoj Banat i td i td..

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси