Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Врховни касациони суд укинуо пресуду у спору Небојша Стефановић - НИН
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

08. 11. 2018.

Извор: УНС

Врховни касациони суд укинуо пресуду у спору Небојша Стефановић - НИН

Врховни касациони суд укинуо је пресуду у спору Небојше Стефановића против недељника НИН, а одлука ће странкама бити достављена преко Вишег суда, сазнаје Удружење новинара Србије (УНС). УНС је потврду ове информације добио у Врховном касационом суду, али није имао увид у саму одлуку.

Подсетимо, потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић тужио је као грађанин новинарку НИН-а Сандру Петрушић, главног уредника тог листа Милана Ћулибрка и недељник НИН, због текста "Небојша Стефановић, главни фантом из Савамале" објављеног 16. јуна 2016. године, а који је био и на насловној страни овог недељника.

Првостепеном пресудом Вишег суда у Београду Сандра Петрушић, Милан Ћулибрк и Друштво за новинско издавачку делатност "НИН" д.о.о. Београд били су обавезани да на име накнаде нематеријалне штете због повреде части и угледа солидарно исплате Стефановићу 300.000 динара са законском затезном каматом, као и да пресуду објаве у првом следећем издању НИН-а.

Апелациони суд у Београду преиначио је ову пресуду и правоснажно одбио Стефановићев његов тужбени захтев за исплату 300.000 динара на име одштете.

Истом одлуком Стефановић је био обавезан да туженима из НИН-а Сандри Петрушић и Милану Ћулибрку исплати 89.700 динара за трошкове поступка у року од 15 дана од пријема пресуде.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси