Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Финансијска подршка УНС-а и Фонда за отворено друштво новинарима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

30. 11. 2010.

Финансијска подршка УНС-а и Фонда за отворено друштво новинарима


Удружење новнара Србије (УНС) у оквиру пројекта „Трансформација потпорног фонда Добрица Кузмић у условима економске кризе“ расписало је конкурсе за финансијску подршку медијског предузетништва, за откуп радног стажа као и конкурс за успешног студента завршне године новинарства.

У оквиру помоћи за медијско предузетништво УНС ће новчано помоћи колегама да покрену сопствена онлајн и друга издања. Као помоћ за откуп радног стажа, УНС ће финансирати откуп једне године колегама који на тај начин могу да остваре право на пензију, а уколико су ту годину провели као хонорарни сарадници у неком медију.

Победника Конкурса за студенте завршне године новинарства на Факултету политичких наука, Фонд "Добрица Кузмић" ће стипендирати, а након завршетка студија омогућиће му стажирање у УНС-у које ће бити плаћено.

Потпорни фонд "Добрица Кузмић" постоји од јула 2004. године и носи име једног од најуспешнијих председника Удружења новинара Србије у чијем је мандату највише учињено на јачању солидарности и унапређењу рада Удружења. Фонд је основан ради пружања различитих видова помоћи, на коју право полажу сви чланови Удружења.

У току ове године потпорни фонд "Добрица Кузмић" остварио је промет од 4.913.000 динара, а за бесповратну помоћ колегама (рођење првог детета, пружање једнократне помоћи оболелим члановима, посмртнине) утрошено је 1.006.500 динара. Уз Фонд солидарности, који такође постоји у оквиру УНС-а, потпорни фонд "Добрица Кузмић" је ослонац за развијање и неговање духа солидарности и узајамне помоћи међу члановима.

Конкурси за за медијско предузетништво и откуп радног стажа, као и конкурс за студенте завршне године новинарства спроводе се уз подршку Фонда за отворено друштво, од којег је УНС добио новчану подршку од милион и по динара за реализовање ових пројеката, али и за организовање семинара за истраживачко новинарство, семинара о буџету и издавачку делатност.

Све информације и услови учешћа налазе се у одељку Конкурси.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси