Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Преминуо Коста Краинчанић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

25. 12. 2010.

Преминуо Коста Краинчанић

У Београду је синоћ преминуо Коста Краинчанић новинар РТС-а у пензији и некадашњи председник УНС-а.

Коста Краинчанић је рођен у Врњачкој Бањи 1937. године . Гимназију је завршио у Трстенику, а на Филолошком факултету у Београду дипломирао је општу књижевност 1962. године.

Новинарством је почео да се бави 1963. године у Привредном прегледу. Од 1970. године до одласка у пензију непрекидно је радио у РТС-у. У Радио Београду је био уредник унутрашње рубрике (1990-1991), заменик главног и одговорног уредника Првог програма Радио Београда (1991-1995) и одговорни уредник информативно-политичке редакције Радио Београда. У Телевизији Београд је био уредник редакције Научног програма. Коста Краинчанић уређивао је и водио најпознатије емисије на Радио Београду као што су Новости дана и политички магазин Недељом у десет. Од 1992-1996. године био је и председник УНС-а и члан Председништва Савеза новинара Југославије. Добитник је годишњих награда Радио Београда за 1976. и 1995. годину. Награђиван је и на југословенском Фестивалу радио станица у Охриду 1989. године.

Комеморација Кости Краинчанићу одржаће се у УНС-у, у среду, 29. децембра, у 11 сати, а истог дана у 13.30 биће кремиран на Новом гробљу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси