Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Још без пресуде за напад на Бошка Бранковића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

24. 01. 2011.

Још без пресуде за напад на Бошка Бранковића

Судско веће није донело пресуду како су то данас очекивали тужилаштво, сниматељ Б92 Бошко Бранковић и његов адвокат Душко Миљуш. Прихваћен је предлог одбране да суд прибави целокупну медицинску документацију коју су сачинили лекари Клиничко болничког центра на Бањици, а посебно лекарски налаз интернисте, пошто је Бранковић јула 2008. довезен у ту болницу са преломом десне потколенице.

Судско веће одбило је већину захтева одбране која је поред осталог, после више од две године суђења, предложила новог сведока.

На данашњем суђењу судски вештак др Милош Јанчић потврдио је налаз који је сачинио 15. маја 2009. године и рекао да је до прелома десне Бошковићеве потколенице дошло услед директног ударца снажно замахнутом ногом. На питање да ли је само један ударац могао узроковати прелом вештак је одговорио потврдно.

Сниматељ Б92 Бошко Бранковић физички је нападнут 24. јула 2008. године док је снимао протест због хапшења Радована Караџића.

Првоокривљени Милан Саватовић, другоокривљени Стефан Милићевић и трећеокривљени Никола Лазић терете се оптужницом да су учествовали у групи која је извршила кривично дело.

Представници УНС-а данас су пратили ово суђење. Наредни главни претрес заказан је за 18. март 2011.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси