Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Жујовић није крив
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

24. 02. 2011.

Жујовић није крив

Први основни суд у Београду у среду, 23. фебруара, ослободио је одговорности потпредседника Удружења новинара Србије (УНС) Бранка Жујовића у кривичном спору који је против њега пре скоро три године покренуо бивши члан УНС-а, новинар у пензији Петар Стојановић.

Стојановић је Жујовића оптужио за клевету, тврдећи да су наводи из његових написа објављених у Политици у марту и априлу 2008. године, као одговор на Стојановићеве оптужбе на рачун руководства УНС-а, нетачни и да вређају Стојановићев углед и достојанство.

Петар Стојановић је на суду настојао да докаже да од руководства УНС-а никада није тражио проценат за кредит како је Жујовић написао у Политици. Он је на суђењу тврдио да руководство УНС-а против њега води кампању, као и да су Жујовићеви текстови у функцији остваривања независности Косова.

Суд је, после саслушања осам сведока од којих је шест предложио управо Петар Стојановић и читања бројних докумената, одлучио да Жујовића потпуно ослободи одговорности.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси