Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Јовановић и Маторчевић: Тражимо полицијску заштиту
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

11. 03. 2019.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Јовановић и Маторчевић: Тражимо полицијску заштиту

„Од децембра прошле године када ми је обијен стан у ком боравим, након што ми је запаљена кућа у Врчину, полицијска патрола дежура испред њега. Међутим, где год да се крећем немам никакву полицијску заштиту“, рекао је Удружењу новинара Србије (УНС) новинар „Жиг инфо“ портала Милан Јовановић, коментаришући тврдњу министра Небојше Стефановића да он „још увек има безбедносну заштиту полиције“.

Стефановић јуче је медијима рекао да „Јовановићу ни у једном тренутку није укинуто обезбеђење, да он и даље ужива безбедносну заштиту полиције на начин на који је полиција проценила да је адекватан“.

Подсетимо, председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић који је ухапшен због сумње да је одговоран за паљење куће Милана Јовановића, прошле недеље пуштен је из притвора, иако је тужилаштво затражило продужетак притвора.

Маторчевић: Раније сам тражио заштиту, али је нисам добио

Уредник портала „Жиг инфо“ Жељко Маторчевић који је у октобру 2018. године у Лештанима физички нападнут, рекао је УНС-у да се Милан Јовановић и он након пуштања Драгољуба Симоновића „не осећају безбедно“ и да су спремни да траже полицијску заштиту.

„У полицији сам након што је запаљена кућа Милану Јовановићу рекао да се не осећам безбедно и да ми је потребна заштита, али ми она није пружена“, рекао је УНС-у Маторчевић.

Маторчевић је након што је укинут притвор Симоновићу рекао УНС-у да „нико не гарантује да он сада неће наручити и убиство, када су све полуге власти код њега“.

Подсетимо,  Жељка Маторчевића прошле године је физички напао младић и тада му је сломљена јагодична кост. До данас нападач није пронађен.

Министар Стефановић јуче је рекао да је „забележен одређени напредак у истрази тог напада, односно да је идентификовано једно лице које потенцијално може да буде извршилац тог кривичног дела“.

Поводом напада, Матрочевић је УНС-у раније рекао да су га звали из полицијске станице на „препознавање“, након што је запаљена кућа Милана Јовановића.

„Од особа које су биле на препознавању видео сам ко ме је напао. Рекао сам полицији да сам 85% сигуран да је то он. Питао сам их шта ће бити даље. Одговорили су да ћу о свему бити обавештен. Фебруар је, а ја и даље нисам добио никакву информацију“, рекао је УНС-у Маторчевић.

Подсетимо, УНС је прошле недеље затражио од Министарства унутрашњих послова (МУП) да обезбеди полицијску заштиту Јовановићу и Маторчевићу. Чланови Радне група за безбедност новинара из новинарских и медијских удружења и асоцијација прошле недеље скренили су пажњу на могуће лоше последице одлуке о пуштању на слободу Драгољуба Симоновића, као и да ће уколико Јовановић и Маторчевић буду сматрали да им је нужна заштита, МУП-у предложити да размотре такву могућност.

.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси