Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Слатинцу награда ДНВ-а за животно дело
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

24. 02. 2011.

Слатинцу награда ДНВ-а за животно дело


Друштво новинара Војводине, организациони облик Удружења новинара Србије, уручиће сутра годишње награде најбољим новинарима за 2010. годину.

Награду „Јаша Томић“ добио је новинар „Невена“ и књижевник Рале Нишавић. У образложењу жири је навео да су текстови које годинама објављује у најстаријем српском часопису за најлмађе, радо читани због „порука хуманости, толеранције, бриге о здрављу деце, али и одраслих, као и заштити животне средине“.

Добитница награде „Димитрије Фрушић“ за 2010. годину је дугогодишња економска новинарка Радио Телевизије Војводине Славица Суботић Браун. Жири је истакао да Суботић Браун „указује на проблеме у привреди, истражује и аналитички пише о макроекономским кретањима у домаћој, али и светској економији“. Суботић Браун је аутор и уредник емисије „Рачуница“ која се емитује сваке суботе на РТВ.

Награда „др Петар Дрезгић“ припала је новинару „Сремских новина“ Живану Неговановићу, кога је редакција ових новина предложила за низ остварења у информисању из области пољопривреде, пласмана и индустријске прераде пољопривредних производа, односа у производњи, као и трговини пољопривредним производима.

Дугогодишњи дописник „Политике“ из Сремске Митровице Јеленко Слатинац добитник је награде Светозар Милетић (за животно дело). Колега Слатинац и након пензионисања остао је редовни сарадник нашег најстаријег листа.

Специјална повеља ДНВ – УНС „Димитрије Фрушић“ додељена је листу „Сремске новине“, поводом 50 година постојања и рада.

Жири су чинили новинари Вера Корпонаић, Јованка Симић и Љубенко Звиздић.

Свечана додела признања биће одржана сутра, 25. фебруара, с почетком у 13,00 сати у свечаној сали у улици Војвођанских бригада 17 у Новом Саду.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси