Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Савет РЕМ-а укорио ТВ Панчево
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 03. 2019.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Савет РЕМ-а укорио ТВ Панчево

Савет Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) изрекао је две мере упозорења Радио-телевизији Панчево због вређања новинара портала Панчево Си Ти (pancevo.city) Ненада Живковића и председнице Вишег суда у Панчеву Станке Симоновић.

Како се наводи на сајту РЕМ-а Телевизија Панчево повредила је одредбе Закона о електронским медијима и Правилник о заштити људских права у области пружања медијских услуга.

„Прва мера упозорења изречена је због објављених програмских садржаја РТВ Панчево поводом којих су у Регулаторно тело стигли дописи из редакције сајта Панчево Си Ти, као и дописи десетина грађана“, саопштио је РЕМ-а.

Подсетимо, УНС је у фебруару протестовао због прилога ТВ Панчево у којем је Живковић назван „класичном лажовчином“, „смрадом“, „сепаратистом“, „дангубом“, „лицемером“..., након што је он говорио на протесту грађана у Панчеву.

„Ово је најстрашнији пример злоупотребе, некада угледног медија који је добијао међународне награде. Овај прилог схватам као цртање мете неистомишљеницима“, рекао је тада УНС-у Живковић.

Како УНС сазнаје другу меру упозорења Савет РЕМ-а изрекао је ТВ Панчеву и по пријави председнице Вишег суда у Панчеву Станке Симоновић.

Иначе, прилози о Симоновић на овој телевизији уследили су након што је  поништила пресуду Основог суда у Вршцу против Стефана Цветковића, који је по тужби функционера СНС-а осуђен на две године и три месеца затвора, као и на новчану казну од 2,15 милиона динара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси