Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  ДНВ-УНС уручио награде
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 03. 2011.

ДНВ-УНС уручио награде

Награде Друштва новинара Војводине, организационог облика Удружења новинара Србије, уручене су у Новом Саду у петак, 11. марта.



Награде су најбољима у 2010. уручили председница жирија Јованка Симић и председник ДНВ-УНС Предраг Ћурчија.

Награда „Јаша Томић“ припала је дугогодишњем новинару листа „Невен“ Ралету Нишавићу, награда „Димитрије Фрушић“ економској новинарки Радио-Телевизије Војводине Славици Суботић – Браун, док је награду „Др Петар Дрезгић“ за област пољопривреде примио новинар „Сремских новина“ Живан Неговановић.

Признање за животно дело „Светозар Милетић“ примио је Јеленко Слатинац дугогодишњи дописник листа „Политика“ из Срема. Специјална повеља ДНВ–УНС „Димитрије Фрушић“ припала је листу „Сремске новине" за 50 година постојања.

Отварајући свечаност Ћурчија је навео да су новинари у Војводини добили фондацију која ће прикупљати донације за новинаре који су остали без посла, самохране мајке, децу преминулих новинара и најуспешније студенте новинарства.

- До сада смо прикупили скоро пола милиона динара, а поред тога са председником Владе Војводине Бојаном Пајтићем, договорена је донација од такође пола милиона динара. Ако томе додамо и реализацију пројекта самозапошљавања новинара, очекујем да ћемо до половине године имати око 1,5 милиона динара које ћемо поделити најугроженијим колегама као бесповратну помоћ, или као бескаматну позајмицу, рекао је Ћурчија.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси