Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Новинарска школа УНС-а уписује пролећну генерацију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

15. 03. 2011.

Новинарска школа УНС-а уписује пролећну генерацију

Почео је упис 27. генерације Новинарске школе Удружења новинара Србије. Настава за нову групу полазника стартоваће 26. марта. На предавањима са практичним вежбама полазници уче о новинарству у агенцији, штампи, радију, телевизији и онлајн медијима.

 Током три месеца пред њима је савладавање писања вести, извештаја и репортажа, извештавање са медијских догађаја, као и припремање за јавни наступ, снимање на терену, прављење радијских пакета и телевизијских прилога.

 Полазници се упознају са новинарским кодексом, медијским законима и имају прилику да дискутују о медијској пракси. Такође, полазници имају кратак курс о истраживачком новинарству.

  Новинарска школа УНС-а намењена је почетницима, студентима новинарства и других факултета, младима који намеравају да се баве новинарством. Школу уписују и они којима ће знања и вештине стечене у Новинарској школи помоћи у послу који свакодневно раде или ће им дати предност при запошљавању.

После тромесечне наставе која се одржава у просторијама УНС-а у Ресавској 28и Прес центру у Кнез Михаиловој 6/ИИИ, полазници одлазе на једномесечну праксу у редакције, а по повратку полажу завршни испит. Настава је суботом и недељом. Више информација на 011 32 36 337, www.uns.org.rs и dragana.bjelica@uns.rs

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси