Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Реаговање зајечарских новинара на протеривање колега из РТС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

18. 03. 2011.

Реаговање зајечарских новинара на протеривање колега из РТС-а

У саопштењу за јавност четворо зајечарских новинара наводи се да протеривање колега из РТС-a представља "последњу опомену држави, новинским удружењима и грађанима да је право на објективно информисање основни постулат сваког демократског друштва".

Према речима Стојана Тодоровића, дописника "Политике" из Зајечара, једног од потписника саопштења, ово није први пут да новинари "осете бес" градоначелника Бошка Ничића кад није задовољан писањем новинара.

"Наша реакција и обраћање јавности нема за циљ да бранимо РТС од понашања градске власти, ваћ да изразимо солидарност са колегама из дописништва РТС-а у Зајечару са захтевом да им се омогући несметано обављање новинарског посла" - наводи се у саопштењу.

Тодоровић наглашава да је оваквим поступком градске власти "највише на губитку сам град јер на тај начин губи један, тако потребан извор информисања".

Да подсетимо, 15. марта је новинарима РТС-а онемогућено да уђу у у просторије дописништва у Зајечару са образложењем да се ради о приватном поседу Тимочке телевизије и радија ТТР.




Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси