Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Буисон добитник Специјалне повеље УНС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

26. 03. 2011.

Буисон добитник Специјалне повеље УНС-а

Поводом 27. марта, Дана новинара Србије, Удружење новинара Србије (УНС) Специјалну повељу за нарочите професионалне успехе и развој новинарства без граница доделило је знаменитом француском новинару Жан Кристофу Буисону.




Буисон је главни уредник Културне рубрике утицајног француског “Фигаро Магазина” и одскора члан УНС-а. Историчар, новинар и писац, Буисон је аутор “Романа о Београду” који ће се ускоро у издању Завода за уџбенике појавити и на српском језику, као и других дела. Његова прва књига била је биографија генерала Драже Михаиловића.

Награда установљена у спомен изласка првих новина на српском језику у Бечу 1791. године француском добитнику биће уручена у Београду 3.маја, на Светски дан слободе штампе.

УНС је донео одлуку да ове године, због штедње, уместо пригодних манифестација у част Дана новинара Србије, донира 200.000 динара у корист Фонда Добрица Кузмић. Реч је о фонду УНС-а из ког чланство добија бескаматне позајмице и бесповратну помоћ, а у прошлој години Фонд Добрица Кузмић помогао је чланство са укупно седам и по милиона динара.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси