Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Надица Момиров нова директорка ТВ Панонија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 04. 2011.

Надица Момиров нова директорка ТВ Панонија

Надица Момиров, бивша државна секретарка у Министарству културе постављена је 1. априла за директорку локалне новосадске телевизије “Панонија”. Момиров је на месту директора ТВ “Панонија” заменила досадашњу директорку Верицу Батић.

Надица Момиров је, на иницијативу руководства Г17 чији је члан председништва, смењена са функције државне секретарке министарства културе у јулу 2010. године након што је “недвосмилено утврђено да је у више наврата износила нетачне податке о својој стручној спреми”.

Момиров је, у својој биографији која је била објављена на интернет сајту Министарства културе, навела да је звање "дипломираног стручњака у области биологије и социјалне интеграције" стекла на Природно-математичком факултету универзитета у Норвешкој. Такође је писало да поседује и сертификат преводиоца за норвешки језик те да је шест година предавала норвешки језик на суботичком "Монд колеџу".

Медији су међутим открили да Надица Момиров није завршила факултет, већ само гимназију у Зрењанину и да је на "Монд колеџу" предавала норвешки језик шест месеци а не шест година.

После оваквог компромитовања Момирове у јавности, у Г17 је најављено да ће Дисциплинска комисија ове странке покренути поступак преиспитивања њене позиције у највишем страначком телу и да је могуће да буде смењена са свих функција, искључена из странке или само опоменута. На званичном сајту странке Г17 Плус име Надица Момиров се и даље налази на списку чланова председништва ове странке.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси