Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Четврта тужбa Симоновића за нанет психички бол против Маторчевића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

20. 05. 2019.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Четврта тужбa Симоновића за нанет психички бол против Маторчевића

Бивши председник Општине Гроцка Драгољуб Симоновић, који је оптужен да је наложио паљење куће Милана Јовановића, тужио је уредника портала „Жиг инфо“ Жељка Маторчевића због још једног текста обjављеног на овом порталу. Симоновић због текста, који му је нанео „психички бол и страх“, тражи накнаду штете у износу од 300 хиљада динара.

Четврту тужбу Симоновић je против Маторчевића поднео због текста под насловом „Сајам ‘лопова’ у Калуђерици, а поред њих Вучић“, објављеног у фебруару прошле године, којим му је осим психичког бола и страха „повређен углед и част“.

У тужби стоји да је „готово невероватно“ да Маторчевић, како би „наводно избегао увредљиву конотацију“, „увредљиве“ речи у наслову ставља под наводнике.

„’Штитећи’ се тако наводницима, аутор овог текста етикетира тужиоца најгорим могућим епитетима, практично непримереним чак и правноснажно осуђеним припадницима криминалних група, а камоли једном (тада) јавном функционеру“, наводи се у тужби и додаје да је наслов „увредљив за било ког грађанина“, а „камоли за тадашњег председника општине".

Како пише у тужби, означавање Симоновића изразима „бахати директор“ и „лопов“, те „приказивање њега, председника Републике и још једног лица као ‘сајам лопова’ сваком лицу наноси психички бол, повређује углед и част личности и узрукује страх“.

У тужби Симоновића стоји да „увредљиве речи“ из текста тужиоцу изазивају страх да би могао бити „шиканиран на јавном месту“, „физички нападнут од стране политичких неистомишљеника“ или да би „било ко могао да ова етикетирања узме као оправдање за напад на њега“.

Као и у претходним тужбама Симоновића, и у овој је оспораван Медијски центар „Жиг инфо“, који је издавач истоименог портала, зато што га нема у Регистру медија, те закључује да нема „никакве везе са појмом ‘медиј’“.

Текст којим је нанет „психички бол“ Симоновићу

Повод за текст, којим је Симоновићу нанет „психички бол“ и „повређен углед и част“, је скуп у Калуђерици поводом „предстојећих градских избора“, на коме је присуствовао, иако је због „бројних афера“ смењен са места директора Железница Србије.

„Док је био на челу ‘Железница’, на службена путовања потрошио је око 160.000 евра, у ресторанима на рачун предузећа наручивао специјалитете с тартуфима, а у менаџменту предузећа запослио је страначке колеге, углавном из Врчина, одакле је и он“, наводи се у тексту Маторчевића.

Маторчевић пише да су мандати Драгољуба Симоновића на месту председника Општине Гроцка обележени „спорним уговорима и никад оствареним плановима“.

„Тада је, између осталог, потписао и уговор са ’Србијагасом’ у вредности од 21 милион евра за изградњу гасовода у Гроцкој без потпуне документације. Пројекат до данас није завршен. А он је 2016. године постао поново председник Гроцке“, стоји у тексту.

 

О тужбама Драгољуба Симоновића против Милана Јовановића и Жељка Маторчевића прочитајте у наставку:

- Још једна тужба Симоновића: Маторчевић је текстом хтео да ме представи нечасним

- Симоновић за психички бол нанет текстом Маторчевићу тражи пола милиона

- Симоновић тужио за психички бол Јовановића и Маторчевића

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси