Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Још једна пресуда у корист УНС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

20. 04. 2011.

Још једна пресуда у корист УНС-а

Први основни суд у Београду донео је пресуду којом се одбија тужба којом Независно удружење новинара Србије тражи власништво у згради Дома новинара у Ресавској 28.

Први основни суд у Београду одбио је и основни и алтернативни тужбени захтев НУНС-а за заједничко власништво, или власништво над половином зграде у Ресавској 28.

Судија Јасмина Тубић је одбила оба тужбена захтева НУНС-а након што је Врховни суд Србије крајње спорним решењем укинуо правоснажну пресуду Окружног суда у Београду из 2007.године, у којој је такође одбијен тужбени захтев НУНС-а за власништво над половином зграде у Ресавској 28. На ову пресуду НУНС има право жалбе Вишем суду.

Осим ових пресуда, судови су правоснажно пресудили у корист УНС-а и у тужбама НУНС-а за брисање укњижбе УНС-а над Домом новинара. Такође, Уставни суд Србије одбацио је иницијативу НУНС-а за оцену уставности закона из 1976.године, којом је Удружењу новинара Србије враћен Дом новинара Србије.

Зграду Дома новинара Србије 1934. године изградила је Београдска секција Југословенског новинарског удружења, чији је правни следбеник УНС.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси