Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Александра Делић добитница награде „Милан Пантић“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

09. 06. 2011.

Александра Делић добитница награде „Милан Пантић“


Дописница "Вечерњих новости" из Шапца Александра Делић овогодишња је добитница награде за новинарску храброст „Милан Пантић“ коју додељује компанија „Новости“.

Петочлани жири који су ове године чинили Нино Брајовић (УНС), Љубомир Живков (НУНС), Милош Антић ("Вечерње новости"), Љубиша Вујић („Нови пут“, Јагодина) и Александар Добросављевић (Књижевни клуб „Ђура Јакшић“, Јагодина) навео је у образложењу једногласне одлуке да је Александра показала изузетну храброст и упорност у разоткривању незаконитих и друштвено опасних појава у Шапцу и Подрињу.

Награда ће бити уручена на десетогодишњицу убиства новинара Милана Пантића, у суботу 11. јуна у Градској библиотеци у Јагодини.

Тога дана биће откривен и споменик убијеном новинару у Јагодинском парку, који од прошле године носи име Милана Пантића.

Дописник "Вечерњих новости" из Јагодине Милан Пантић убијен је 11. јуна 2001. године у улазу своје зграде у Јагодини. Иако је прошло десет година од његовог убиства и иако су представници полиције и власти више пута тврдили да је „истрага дошла до значајних сазнања“, убице и налогодавци овог злочина и даље су на слободи.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси