Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Телеком преузео емитовање канала из Републике Српске од СББ-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

06. 09. 2019.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

Телеком преузео емитовање канала из Републике Српске од СББ-а

Компанија Телеком Србија преузела је право дистрибуције канала Радио-телевизијe Републике Српске (РТРС), БН телевизијe и Алтернативнe телевизијe Бања Лука (АТВ) од кабловског оператора СББ за емитовање у Србији, сазнаје Удружење новинара Србије (УНС).

На сајту СББ-а је у августу ове године објављено да канали АТВ, РТРС и БН телевизија више неће бити саставни део њихове понуде, јер је промењен њихов заступник за Србију, због чега су морали да их искључе из програмске шеме.

У међувремену, Компанија Телеком Србија послала је понуду СББ-у за право емитовања ових канала у Србији. УНС-у је овој компанији речено да очекују позитиван исход преговора.

Генерални директор Радио-телевизије БН Владимир Тришић УНС-у је рекао да су ови канали 1. априла ове године своја права за дистрибуцију у Србији, комерцијално и ексклузивно уступили Телекому Србије. Како УНС сазнаје Телеком Србија дао је бољу комерцијалну понуду за емитовање ових телевизија на територији Србије од СББ-а.

„Уколико Телеком Србија и СББ нису у могућности да постигну комерцијални договор, нажалост ми нисмо у могућности да на то утичемо. Верујемо да ће СББ добити коректну комерцијалну понуду од Телекома Србија и да ће поново наставити емитовање канала из Републике Српске“, рекао је УНС-у Тришић.

У РТРС-у су УНС-у потврдили да је уговор о дистрибуцији овог канала потписан са МТС-ом Телекома Србије, као и да ова компанија одлучује о даљој дистрибуцији у Србији.

„СББ никад није желео да у своју аналогну понуду уврсти РТРС, а уврштавао је друге ТВ станице из Босне и Херцеговине. РТРС од 2015. године емитује и други програм, а СББ није желео све ово време да га уврсти у своју понуду за територију Србије“, речено је УНС-у РТРС-у.

* Преузимање делова или целокупног текста је дозвољено уз обавезно навођење извора

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси