Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Радоица Милосављевић купује још једну телевизију?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

08. 10. 2019.

Аутор: У. Сабљаковић Извор: УНС

Радоица Милосављевић купује још једну телевизију?

Крушевачки бизнисмен Радоица Милосављевић не жели да потврди, али не негира сазнања УНС-а да намерава ширење свог пословања куповином телевизије Фира у Зајечару.

„Не тиче вас се шта ја намeрaвам да урадим. Нећу ништа о томе да вам кажем“, рекао је УНС-у Милосављевић који је скренуо пажњу јавности на себе 2015. године, када је купио осам медија: ТВ Пожега, Центар за информисање Нови Кнежевац, РТ Крушевац, РТ Крагујевац, ТВ Пирот, РТ Брус, РТ Царибрид из Димитровграда и РТ Панчево.

Власник телевизије Фира Саша Фировић рекао је УНС-у да због лоше финансијске ситуације размишља о продаји телевизије, али није хтео да каже ко би могао да буде купац.

Додао је да је телевизија Фира у тешкој ситуацији јер од општинске управе у Зајечару три године није добила никаква финансијска средства.

 „То се дешава због одређене врсте реваншизма, јер ми информишемо онако како мислимо да треба, а не онако како нам диктира општинска управа“, рекао је он УНС-у.

Колико телевизија има Радоица Милосављевић?

Ко год да у будућности буде власник ТВ Фира, остаће једнако нејасно колико је телевизија у власништву Радоице Милосављевића.

Према писању медија, Милосављевић поседује 11 телевизија. Након што је купио првих осам медија, приватизација ТВ Крагујевац је због неиспуњених обавеза, раскинута, али је касније купио и „Канал М“ из Параћина, ТВ Лесковац, и РТВ Бачка Паланка и основао  предузеће СОС канал Плус.

Он је, међутим, 2015. године приликом посете својој  РТВ Цариброд из Димитровграда, изјавио „да је власник 11 медија и сувласник још десетак“.

Тада му се обратило Удружење новинара Србије (УНС) са молбом да каже колико тачно медија поседује. Одговарајући на питање, он је самог себе демантовао, рекавши да је власник осам медија које је платио и за које је потписао уговор, као и да жели да постане власник још три.

Истог дана негирао је и то, када је у посети РТВ Крушевац, рекао да је „власник још осам телевизија и акционар у још шест“.

Милиони динара из буџета локалних самоуправа

Непуне две године после куповине ТВ Крагујевац, приватизација тог медија је раскинута. Према информацији коју је 2018. године објавио сајт Раскрикавање, остале Милосављевићеве телевизије послују са губицима, иако су почетком 2018. године добиле милионе динара из буџета локалних самоуправа.

„Тако је РТВ Панчево коју је Милосављевић купио за 87 хиљада евра, до сада директно и индиректно добила око 330 хиљада евра. На пример, само у овој години телевизија је добила око пола милиона динара од општине Ковин, 800 хиљада динара у Белој Цркви, милион динара у Ковачици и око шест милиона динара у Панчеву што је све укупно око 70 хиљада евра“, наведено је на сајту Раскрикавање.

У време када је почео да купује локалне телевизије, медији су објавили да Милосављевић, који је члан Социјалистичке партије Србије, близак директору БИА и високом функционеру СНС-а, Братиславу Гашићу.

Он је и то негирао, рекавши да је једина веза између њега и Гашића то што су из истог села. Заједничко им је и то што чланови Гашићеве породице који су власници више локалних телевизија у Србији, такође успешно пролазе на конкурсима за медијске пројекте.

Мада је Милосављевић негирао да има везе са функционерима СНС-а, његове телевизије отворено нападају опозицију, а нашле су се у жижи јавности када им је упућен имејл, до кога је дошао портал Јужне вести, у којем је писало да су „Ђилас, Хитлер и Сергеј“ теме које треба да заузму простор у информативном програму.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси