Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Делегација кинеских новинара у посети Србији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

21. 09. 2011.

Делегација кинеских новинара у посети Србији

Делегација Свекинеског савеза новинара коју чине Huang Libiao (China Women’s News), Li Xueyong (Liberation Army Daily), Zhang Yelliang (Beijing Evening News) и Zhang Mingfei (All-China Journalists Association) од јуче је у седмодневној посети Србији.

Делегација је данас посетила редакцију "Суботичких новина" и регионалну телевизију YU Eco у Суботици, а поподне ће их у Новом Саду дочекати и колеге из редакције "Дневника" и Радио телевизије Војводине.

Кинеске новинаре првог дана посете примио је помоћник министра спољних послова Србије Здравко Понош који их је упознао са детаљима билатералне сарадње Кине и Србије, као и актуелном политичком ситуацијом у нашој земљи.

Госте из Кине сутра у 10 часова у просторијама Удружења новинара Србије примиће генерални секретар УНС-а Нино Брајовић.

Током свог боравка у Србији делегација Свекинеског савеза новинара имаће прилике да посети највеће медијске куће у Србији, РТС и "Политику", али и регионалне медије у Ужицу, Нишу и Новом Пазару.

Гости из Кине обићи ће и неке од најзначајнијих туристичких знаменитости Србије. Посетиће Палић, Авалски торањ, Златибор, Мокру Гору, манастир Милешеву, Пролом бању и српско и светско чудо природе Ђавољу варош.

Четворочлана делегација Свекинеског савеза новинара у посету Србији дошла је на позив УНС-а и Савеза новинара Србије и Црне Горе чиме је потврђена дугогодишња успешна сарадњу са овом медијском организацијом из НР Кине.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси