Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Суд донео решење да СББ врати Канал 9 у свој програм
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

27. 09. 2011.

Суд донео решење да СББ врати Канал 9 у свој програм

Привредни суд у Новом Саду јуче је донео Решење по којем је СББ дужан да одмах настави са емитовањем програма телевизије Канал 9. Привременом мером СББ се обавезује да без одлагања врати Канал 9 у свој Основни пакет аналогних програма у Новом Саду или неки други пакет који примају сви његови регистровани корисници. У решењу се каже да ова привремена мера траје до правоснажног окончања поступка.

У образложењу Решења судија Слободан Сремчев позвао се на члан 16 Закона о јавном информисању по којем дистрибутер јавних гласила не сме да одбије да дистрибуира нечије јавно гласило без оправданог комерцијалног разлога, као ни да за дистрибуцију јавног гласила поставља услове који су супротни тржишним принципима.

Новосадски Канал 9 поднео је 30. августа ове године тужбу Привредном суду у Новом Саду против кабловског оператора СББ тражећи да га овај дистрибутер врати у своју понуду из које га је искључио 5. јула.

Канал 9 је добио дозволу РРА за емитовање програма на подручју Новог Сада која важи до 2016, али је одлуком СББ-а да га искључи из своје понуде остао без могућности да допре до гледалаца јер је више од 50 одсто домаћинстава тог подручја у мрежи овог кабловског дистрибутера.

Удружење новинара Србије подржало је предлог телевизије Канал 9 да регулаторна тела РРА и РАТЕЛ обавежу кабловске операторе на емитовање програма телевизија са дозволама.

УНС је тада апеловао на све кабловске дистрибутере да врате и не укидају из своје понуде телевизије које имају дозволу.




Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси