Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Кинески новинари одали пошту настрадалим колегама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

27. 09. 2011.

Кинески новинари одали пошту настрадалим колегама

Делегација Свекинеског савеза новинара и представници Удружења новинара Србије положили су данас венце на место порушене кинеске амбасаде у којој је од НАТО бомби настрадало и троје кинеских новинара.


Полажући венце на спомен плочу у улици Трешњиног цвета, Зханг Мингфеи је у име Свекинеског удружења новинара рекао да је четворочлана кинеска делегација дошла на ово место како би одала пошту и изразила најдубље жаљење за троје трагично настрадалих колега.

Ову прилику кинеске колеге искористиле су да се још једном захвале Удружењу новинара Србије на седмодневном гостопримству и доброј сарадњи између ова два новинарска удружења.

Председница УНС-а Љиљана Смајловић истакла је након полагања венаца да још увек није до краја уверена да су ови недужни људи страдали грешком и да сматра да су изгубили животе зато што су били пријатељи Србије и српског народа.

Амбасада НР Кине порушена је у НАТО бомбардовању 7. маја 1999. године у 23 сата и 45 минута. Тада су погинули дописници листа Гуанг Минг Жибао Син Синг и Ђи Ђинг, и новинар агенције Синхуа Шао Јунхуан, а 21 особа је тешко повређена.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси