Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС акредитује слободне новинаре за Сајам књига
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

12. 10. 2011.

УНС акредитује слободне новинаре за Сајам књига

Удружење новинара Србије и ове године ће обезбедити 20 акредитација за слободне новинаре, члановe УНС-а који желе да извештавају са Сајма књига.

За акредитације преко УНС-а могу да се пријаве новинари који су измирили чланарину за текућу годину, с тим што ће предност имати колегинице и колеге које УНС раније није акредитовао за Сајам. Пошто је број акредитације ограничен места ће се попуњавати по пристиглим пријавама.
Заинтересовани чланови који желе да се акредитују за овај догађај треба да пошаљу своје податке (име, презиме, контакт и име редакције са којом сарађују) на мејл olivera.stosic@uns.rs најкасније до понедељка 17. октобра у 12 часова.

Овогодишњи, 56. Међународни сајм књига под слоганом "Књиге спајају људе" биће одржан од 23. до 30. октобра на Београдском сајму. На површини од 30.091 квадратних метара, представиће се више од 800 издавача из земље и иностранства.

Ове године ће, уместо неке земље, што је до сада била традиција, почасни гост Сајма књига бити португалски језик. Мото са којим почасни гост наступа на сајму је „Један језик, многе културе“. Португалски језик и књижевност присутни су у осам лузофоних земаља: Ангола, Бразил, Гвинеја Бисао, Зеленортска острва, Источни Тимор, Мозамбик, Португал, Сао Томе и Принципе.

Поред Анголе, Бразила и Португала чије амбасаде у Србији спремају разнолик књижевни и културни програм у циљу представљања почасног госта, на овогодишњем Сајму књига учествују издавачи из Аустрије, Немачке, Француске, Холандије, Шпаније, Чешке, Румуније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Израела, Ирана, Јапана, Кине, Русије и Белорусије.

У хали 1 Београдског сајма, поред почасног госта, налазиће се домаћи и страни издавачи - искључиво са сопственим издањима. Домаћи и страни издавачи, дистрибутери и књижаре биће у партеру хале 4, док ће на галерији ове хале бити антикварне и коришћене књиге. Државне институције и установе своју издавачку продукцију и пројекте представиће у хали 1а. Националне презентације и страни издавачи, издавачи који за основну делатност имају образовање, издавачи школске и стручне литературе налазиће се у хали 2а.

За више детаља посетите http://www.beogradskisajamknjiga.com/



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси