Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Јелена Спасић: Лажне тврдње тужилаштва у Новом Саду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

21. 10. 2011.

Јелена Спасић: Лажне тврдње тужилаштва у Новом Саду


“Лаж је тврдња тужилаштва у Новом Саду да сам сакрила извор информације и тако помогла починиоцу кривичног дела. Мене нико из новосадског тужилаштва није ни питао како сам дошла до информација о стању одбрамбених припрема”, изјавила је за сајт Удружења новинара Србије Јелена Спасић, новинарка “Националног грађанског” листа из Новог Сада којој је запрећена затворска казна до осам година на тајном суђењу зато што је у јуну ове године објавила текст под насловом “Државни органи потпуно неспремни за рат”.

“Само се по себи разуме да ја не бих одала своје новинарске изворе ни полицији, ни тужилаштву, али суштина је у томе да је новосадско тужилаштво подигло оптужницу против мене а да ни истрагу није водило и да ме ни на разговор није позвало.

Неистина је и да сам ја одала тајну јер материјали расути по скупштинским, и кафанским столовима по бифеу Скупштине, више не могу бити никаква тајна”, каже Јелена, која је током новинарске каријере два пута побеђивала на годишњим конкурсима Европске комисије и Канцеларије Владе за европске интеграције за најбољи текст о европским интеграцијама.

Петицију Удружења новинара Србије против тајних суђења новинарима поводом случаја Јелене Спасић до сада је потписало више од 300 новинара. Петицији су се придружили и Међународна федерација новинара и Европска федерација новинара, а подршку Јелени Спасић и њеном уреднику Милораду Бојовићу, који је такође оптужен, изразили су и НУНС и НДНВ, као и повереник Родољуб Шабић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси