Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Председник црногорског регулаторног тела: Текст Томпсонове песме није споран, буне се људи блиски српским фашистима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

15. 05. 2020.

Аутор: Вишња Аранђеловић Извор: УНС

Председник црногорског регулаторног тела: Текст Томпсонове песме није споран, буне се људи блиски српским фашистима

Агенција за електронске медије Црне Горе (AEM) неће се оглашавати поводом емитовања песме Марка Перковића Томпсона, контроверзног хрватског музичара који промовише усташтво, на Радио телевизији Црне Горе, рекао је Удружењу новинара Србије председник Савета те агенције Ранко Вујовић.

„Спорно је њено емитовање, а поготово није требало да песма буде емитована баш на Дан победе над фашизмом, али сам текст песме није споран. Не видим разлог због чега би АЕМ реаговао. Посебно сам изненађен бурном реакцијом кругова у Црној Гори који су иначе блиски српским фашистичким идејама“, казао је Вујовић УНС-у.

Због емитовања Томпсонове песме у јутарњем програму РТЦГ генерални директор Божидар Шундић казнио је уреднике одбијањем 20 одсто плате наредна два месеца.

Коментари (2)

Остави коментар
пон

18.05.

2020.

anonymous [нерегистровани] у 13:34

SRAMNO

Gospodinu Vujoviću bi bilo mnogo pametnije da se nije ni oglasio povodom emitovanja, pa još i repriziranja Tomsonove pesme u jutarnjem programu RTCG, baš na Dan pobede nad fašizmom. Jer, sramotna je njegova ocena da se AEM, kao telo na čijem je čelu, neće oglašavati jer u spornoj pesmi ne vidi ništa fašističko. Ali, zato istovremeno naziva fašističkim reagovanja nekih krugova u Crnoj Gori i Srbiji , koji su kako još kaže "bliski srpskim fašističkim idejama".Pitama ga da li bi fašističkom nazvao i pesmu "Na Lovćenu Njegoš spava, najmudrija srpska glava", ili "Crna Gora i Srbija to je jedna familija"!?...Ako je i od braće po veri i materi, mnogo je.Pogotovu što sve dolazi od Crnogoraca koji su, uz Srbe, dali najviše prvoboraca, boraca, generala, vojvoda i drugih u obadva antifašistička pokreta!

Одговори
нед

17.05.

2020.

anonymous [нерегистровани] у 17:22

STRAŠNO!

Pitam ovog gospodina sa čela crnogorskog AEM-a kako bi reagovao da je u jutarnjem programu RTVCG umesto Tomsonovog ustašluka emitovana pesma "Na Lovćenu Njegoš spava, najmudrija srpska glava"? Verovatno bi je svrstao u velikosrpski hegemonizam dirigovan iz Beograda.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси