Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Гојковић: У КЦВ се не траже извори Ане Лалић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

20. 05. 2020.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

Гојковић: У КЦВ се не траже извори Ане Лалић

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић, гостујући у емисији „Прави угао“ на Радио-телевизији Војводине, одбацио је оптужбе да је у Клиничком центру Војводине спроведена интерна истрага, коју је наводно наложио, како би се пронашли извори информација новинарке портала Nova.rs Ане Лалић.

„Ко може да наложи истрагу? Истрагу ради само суд и тужилаштво“, одговорио је Гојковић на питање да ли се у Клиничком центру Војводине трага за новинарским изворима, иако је тужилаштво одбацило кривичну пријаву против Лалићеве за изазивања панике и нереда чланком о недостатку заштитне опреме у Инфективној клиници.

Гојковић је рекао да је текст Лалићеве о недостатку опреме објављен у тренутку када је било 100 особа на инфективној клиници. „До краја епидемије у Клиничком центру Војводине има нула заражених лекара и две медицинске сестре, које су се заразиле од својих укућана“, рекао је Гојковић.

„Од почетка имамо ситуацију да се члан новинарског удружења константно позива на изворе информација које нико не зна и да се то прихвата као истина“, рекао је он и додао да ти извори имају „апсолутну политичку конотацију“.

Рекао је и да је неистинита оптужба да је „бушио гуме новинарима по новосадским паркинзима“.

Подсетимо, портал Nova.rs објавио је да је према њиховим сазнањима Гојковић наложио да се формира комисија у Клиничком центру Војводине, која би испитала под којим околностима су информације о њиховом раду доспеле у јавност. Према наводима овог портала, трочлану комисију оформила је директорка Едита Стокић.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

21.05.

2020.

Vlajko [нерегистровани] у 11:08

Čudno

I dalje se isteruju veštice na strani KCV a niko čestito ni da zameri dotičnoj novinarki na širenju vesti koje izazivaju paniku kod širokih narodnih masa što se u vreme proglašenog vanrednog stanja i pandemije računa kao otežavajuća okolnost za delo koje se goni po službenoj dužnosti. Vlast je odustala od isterivanja veštica, a imala je sva prava na to, pa možemo očekivati još ovakvih slučajeva, jer kada jednom prođe onda može stalno.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси