Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Додељене УНС-ове годишње награде
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

20. 12. 2011.

Додељене УНС-ове годишње награде

Удружење новинара Србије доделило је данас награде за најуспешније новинаре у 2011. години.

Овогодишњи добитници Награде за животно дело су дугогодишња новинарка "Политике" и тв критичарка Бранка Оташевић и Бранко Белић, дугогодишњи фотограф и уредник фотографије у недељнику НИН.

Награда "Жика М. Јовановић" за публицистику припала је др Будимиру Поточану аутору књиге "Од локалне до глобалне информације - Мултидисциплинарно истраживање".

Златну повељу УНС-а за допринос развоју новинарске организације добио је Ивица Милосављевић, познати телевизијски новинар (тренутно новинар продукције Atlas media group) који је на месту председника Извршног одбора УНС-а провео два мандата и за то време знатно унапредио рад Удружења.

Жири који је једногласно донео одлуку о добитницима ове три награде радио је у саставу Миодраг Илић, председник жирија, и прошлогодишњи добитници Ружа Ћирковић, Јован Јањић и Чедомир Шошкић.

Годишња награда за уређивање "Димитрије Давидовић" припала је веб сајту njuz.net.

Добитници награде "Лаза Костић", која се додељује по новинарским жанровима, су:

- у категорији репортажа Бора Отић, новинар РТВ Војводина за емисију “Петказање”
- у категорији вести и извештаја Коста Гарић, дописник РТС из Краљева за извештавање о догађајима на северу Косова
- у категорији фотографије и телевизијског снимка Ненад Димитријевић и Зоран Сарић, сниматељи дописништва РТС-а из Краљева.

Добитник награде „Богдан Тирнанић“ која се додељује за најбољи коментар или колумну је Цвијетин Миливојевић, колумниста дневних листова “Данас” и “Политика”.

Награде “Димитрије Давидовић”, “Лаза Костић” и “Богдан Тирнанић” додељене су једногласном одлуком жирија у саставу Жељко Марковић, предсeдник жирија и чланови Љубица Гојгић, Љиљана Смајловић, Марко Сомборац, Немања Панчић и Снежана Шпица.

Награде ће бити уручене у четвртак, 22. децембра, на 130-ту годишњицу Удружења, у 12 сати у УНС- овом Прес центру, Кнез Михаилова 6/III.

Директан пренос уручења награда биће на УНС-овој Веб ТВ страници, на адреси http://www.uns.org.rs/press-centar/direktni-prenosi.aspx?lang=cir.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси