Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  РЕМ забранио емитовање предизборног спота Вучића са дететом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

01. 06. 2020.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

РЕМ забранио емитовање предизборног спота Вучића са дететом

Савет Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) наложио је електронским медијима да обуставе емитовање предизборног спота Српске напредне странке (СНС), у којем је председник Александар Вучић са дететом, зато што није у складу са Правилником о заштити малолетника у области пружања медијских услуга.

„Свако даље емитовање представљаће основ за изрицање мера у складу са Законом о електрoнским медијима“, стоји у саопштењу тог тела у којем се наводи да је Савет РЕМ-а такву одлуку донео на данашњој електронској седници.

РЕМ је утврдио да је предизборни спот СНС-а, „емитован на програмима више пружалаца медијских услуга“, у супротности са чланом 24. став 4. поменутог правилника у којем, иначе, стоји да је „забрањено користити учешће малолетника у програму у политичке сврхе или на други начин злоупотребљавати то учешће“.

Наводи се и да је Савет РЕМ-а донео одлуку да се телевизији Н1 достави обавештење да спот није у складу са тим правилником.

УНС сазнаје да је РЕМ после пристиглих дописа у вези са спотом СНС-а, по службеној дужности, одлучивао да ли је спот СНС-а у супротности са Правилником о заштити малолетника у области пружања медијских услуга. Одлука је донета већином гласова чланова Савета РЕМ-а.

Раније данас, медији су пренели да је Савет РЕМ-а донео одлуку на основу захтева за забрану који је том телу упутила телевизија Н1.

Међутим, програмски директор телевизије Н1 Југослав Ћосић потврдио је за УНС да та телевизија није тражила да се спот СНС-а забрани, већ да се РЕМ одреди да ли је у сладу са Правилником о заштити права малолетника у области пружања медијских услуга из 2014. године.

"Н1 је РЕМ-у тражио тумачење Правилника. Исте одговоре тражио је и од регулаторних тела у Луксембургу", рекао је УНС-у Ћосић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси