Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Милион динара мање за медије у Пријепољу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

24. 12. 2014.

Милион динара мање за медије у Пријепољу

За информисање грађана и грађанки Пријепоља у општинском буџету за 2015. годину планирано је само два милиона динара, милион мање него у 2014. или 0,2 одсто укпуно планираних прихода буџета за 2015. Буџетом за 2014. годину било је опредељено 3 милиона динара и утрошено свега 40 одсто планираних средстава, или 1.233.000 динара.

Како није било конкурса за расподелу опредељених средстава, нити уговарања са медијским кућама средства су трошена од случаја до случаја, односно од потребе одређених функционера или служби локалне самоуправе за: објављивање  конкурса, обавештавање, оглашавање и директне преносе скупштинских заседања.

Да ли је то информисање грађана и грађанки?  Наравно да није.

Са буџетске ставке - информисање - плаћани су  и  рачуни  штампања диплома и плаката за изложбу стоке,  36.000  динара и  једна страна (Бизнис клуб) у недељнику НИН  у износу од 132.000 динара.

За скупштинске преносе, који служе за промоцију и надгорњавање странака, утрошено је 340.000 динара. За оглашавање -  недељнику „Полимље“ плаћено је 355.000 динара и Телевизији Форум   280.000 динара .

Препорука  медијских удружења да се за 2015. годину  планирају средства у износу од 2 % буџета у  пријепољској локалној самоуправи никог не обавезује.

 

Милева Малешић, директорка Телевизије Форум

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси