Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

25. 03. 2016.

Аутор: Петар Јеремић Извор: Данас

Поводом текста „Медији који су добили највише новца промовисали власт“ (Данас, 23. 03.2016)

Тенденциозна информација

Молим вас да на основу члана 83 Закона о јавном информисању и медијима објавите мој одговор на непотпуне и нетачне информације изнете у антрфилеу текста "Медији који су добили највише новца промовисали власт", под насловом „Обрадовић није прошао“, на страни 6, у рубрици „Друштво", у Данасу од 23. марта 2016. године. Информација која је објављена, да је председник НУНС-а Вукашин Обрадовић био кандидат НУНС, УНС, НДНВ, Локал преса и АНЕМ-а, а да је Петар Јеремић кандидат УНС, злонамерна је и тенденциозна, из разлога познатих само аутору текста, који и на овај начин моје име доводи у негативан контекст.

 

Нетачно је да је на сајту града Ниша наведено да сам ја представник УНС-а, већ да сам представник свих поменутих организација, у шта се можете уверити у прилогу у ком вам достављам копију Решења о именовању стручне комисије које је објављено на сајту Града Ниша, а на које се аутор текста позива. 

Надам се да се иза потписа аутора чланка (Р. Д.) не крије ваша дописница из Ниша Зорица Миладиновић. 

Напомињем да би она тако прекршила одредбе Кодекса новинара Србије пишући о теми у којој има очигледан интерес, јер је чланица ЛАФ-а који би требало да независно надзире процес пројектног суфинансирања.

Из текста сам стекао утисак да је циљ аутора да рад комисије оспори и пре него што је почела да ради. 

Тачно је да је Вукашин Обрадовић кандидат НУНС-а, а ја кандидат УНС-а, на заједничкој листи Коалиције новинарских и медијских удружења коју чине УНС, НУНС, НДНВ, АНЕМ и Локал прес. На тој листи било је и име Митка Јаковлевског, кога је предложио АНЕМ. Сва три кандидата на заједничкој листи Коалиције новинарских и медијских удружења, усаглашена су и послата као заједнички предлог. 

Аутор је председник Извршног одбора УНС-а

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси