Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Одлука о расподели средстава медијима и оптужбе на рачун градоначелника Лесковца
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

19. 04. 2017.

Извор: Југпрес

Одлука о расподели средстава медијима и оптужбе на рачун градоначелника Лесковца

Градско веће дало је сагласност на решење о расподели средстава по расписаном конкурсу за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији града Лесковца за 2017. годину.

Средства за суфинансирање пројеката у области медија подељена су на следећи начин: Телевизија К 1 ДОО – 3 милиона и 500 хиљада динара, Радио телевизија 4С Бојник – 2 милиона динара, „Friends brand“, агенција за рекламу, пропаганду и продукцију – 300.000 динара, ТВ Лесковац АД – 5 милиона динара, Братислав Илић, новинска агенција Инфопрес ДБС Лесковац – 250.000, Коперникус cable network Ниш – милион, Студио МТ Лесковац – милион и 200 хиљада, ТВ Инфо плус доо Врање – 200.000, Телевизија „Belle Amie“ Ниш – милион, Телевизија „Belle Amie“ портал Ниш – 200.000, Динком К1 доо Лесковац – милион, Александар Давинић Пр веб портал – Дацо портал Власотинце – 300.000, Јужне вести – Симплицитy ДОО Ниш – 200.000, Дневник југа Лестинг Лесковац – милион, Синдикат новинара Србије Београд – 150.000, Регионална информативна агенција ЈУГпрес  –  500.000, Спортска страна југа, Агенција СДС, Стаменковић Срђан, пр – 300.000, Центар за едукацију и развој – миллион и 200 хиљада и Нова Наша реч – 700.000 динара.

По конкурсу за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији града Лесковца пристигло је 36 пројеката. Комисија у саставу Бобан Митић, председник, и чланови Срђан Цонић и Никола Лазић, одобрила је укупно 19 пројеката у вредности од 20 милиона динара. Укупна вредност средстава канидованих пројеката која су потраживана од града изноисла је 54 милиона 735 хиљада динара.

Рок реализације одобрених конкурса је 31. 12. 2017. године, а након давања сагласности од стране Градског већа решење ће бити објављено на званичној страници града Лесковца, где ће бити ближе одређени услови за достављање наменских рачуна и касније за потписивање уговора.

Пре усвајања ове тачке дневног реда за реч се јавио Југослав Томић, директор Радиа 016.

Иако му председавајућим Градским већем Горан Цветановић није дао реч, он је са места изнео низ оптужби на начин на који су подељена средства у области јавног информисања, оптуживши градоначелника да средства већ другу годину заредом дели “према свом нахођењу”.

Он је рекао да су претпрошлогодишњи и прошлогодишњи конкурси поништени од стране Управног суда у Нишу, да ће се то десити и ове године, и да ће неко због тога морати да сноси одговорност, као  и да би неко “из моралних разлога требало да поднесе оставку”.

Томић је оптужио градоначелника Цветановића за “диктаторско понашање, о чему сви причају”.

Он је поручи да се “неће на овоме завршити”.

Цветановић је на то одговорио да је “неморално да Радио Лесковац, који је био институција града, буде угашен, а да се новац даје другим ради станицама”,  прекинуо је даљу дискусију и сложио се да се са тим да се “неће на овоме завршити”, како је рекао Томић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси