Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Министарство културе и информисања доделило више од 253 милиона динара за медијске пројекте
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

16. 08. 2017.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Министарство културе и информисања доделило више од 253 милиона динара за медијске пројекте

На укупно седам конкурса колико је ове године за суфинансирање медијских пројеката расписало Министарство културе и информисања, додељено је више од 253 милиона динара. Од укупно 254 милиона динара колико је било предвиђено за суфинансирање, само око 102 хиљаде динара остало је нерасподељено.

На конкурсу који је трајао од 14. фебруара до 16. марта, од 1147 пријављених пројеката, средства је добило њих 384, док је 763 одбијено.

Министарство културе и информисања формирало је осам Комисија за оцењивање пројеката. Свака од њих имала је по пет чланова.

На конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја за штампане медије, радио, интернет медије и новинске агенције додељено је око 86 милиона динара.

Од укупно 408 пријављених пројеката, 135 добило је средства, док 273 пројекта нису финансијски подржана. На овом конкурсу радиле су две комисије, комисија за штампане медије и новинске агенције и комисија за радио и интернет медије.

Комисија за штампане медије и новинске агенције доделила је скоро 30 милиона динара за 41 пројекат, од укупно 101 пријављеног. Две новинске агенције добиле су 3,6 милиона динара за пројекте, док је остали новац расподељен на 39 штампаних медија.

Комисија за радио и интернет медије доделила је 56 милиона динара. Од тога, 47 радио пројеката добило је 27 милиона, а исто толико интернет медија добило је 29 милиона динара. Укупно је било пријављено 307 пројеката, 123 радијских и 184 пројекта интернет медија.

На конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја намењених телевизији, 77 пројеката добило је 70 милиона динара. Укупно је било пријављених 230 пројеката, од чега 153 пројекта није одобрено.

На конкурсу за суфинансирање пројеката из области јавног информисања припадника српског народа у земљама региона, пријављено је 52 пројекта, од којих је њих 27 добило укупно скоро 20 милиона динара.

Десет милиона динара додељено је на Конкурсу за суфинансирање пројекта из области јавног информисања особа са инвалидитетом на 22 од пријављених 158 пројеката.

На Конкурс за суфинансирање пројеката из области јавног информисања на језицима националних мањина стигло је 209 предлога пројеката, а додељено је 40 милиона динара за њих 87.

На Конкурсу за суфинансирање пројеката који се реализују путем електронских медија са седиштем на територији АП Косово и Метохије 8 милиона динара расподељено је на 12 пројекта. Укупно је било пријављено 27 пројеката.

Двадесет милиона динара је додељено на конкурсу за суфинансирање пројеката организовања и учешћа на стручним, научним и пригодним скуповима, као и унапређивања професионалних и етичких стандарда у области јавног информисања. Од укупно 63 пријављених пројеката, одобрено је 24.

Текст је настао у оквиру пројекта који је подржало Министарство културе и информисања. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

16.08.

2017.

anonymous [нерегистровани] у 17:58

Sramota

Sramota sta su icinili. pogledajte ko je sve dobio narodni novac i za sta. Posebno poglavlje su clanovi komisije- sramota nad sramotama.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси