Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Медијско праћење, црно-бело и у колору
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

13. 02. 2018.

Аутор: У. Урошевић Извор: Boom 93

Медијско праћење, црно-бело и у колору

Град Пожаревац расписао је две јавне набавке за услуге медијског праћења свог рада. Расписана је јавна набавка за извештавање о раду у листу са покривањем на нивоу државе, као и јавна набавка за медијско праћење органа локалне самоуправе и преносе седница скупштине у телевизији са регионалним покривањем.

Ове две јавне набавке укупно су процењене на скоро 5 милиона динара, што је скоро 50 одсто  више од износа који је град спреман да плати за суфинансирање медијских садржаја од јавног интереса.

За медијске услуге штампе са републичким покривањем, град је спреман да плати 825.000 динара, без ПДВ-а.

Од листа који буде извештавао о раду локане самоуправе очекује се да вести буду објављене на 140 страна и то 60 у колору и 80 црно-белих. Минимално би требало да буде 120 писаних редова по страни, са минимално једном сликом.

Лист би требало да објављује и честитке, искључиво у боји. На годишњем нивоу то је 7 страна у боји са 4 слике по страни.

Комерцијална телевизија са регионалним покривањем од града би за извештавање требало да добије максимално 3.333.333 динара без ПДВ-а, што је готово идентично суми која се издваја за све медије који би требало да производе садржај који задовољава јавни интерес.

Када се том придода и 833.333 динара без ПДВ-а за преносе седница скупштине (јавна набавка је подељена у две партије), само једна телевизија би могла да добије више пара из буџета Пожаревца од свих осталих медија заједно по основу јавног интереса.

Од телевизије са регионалним покривањем очекује се да дневно извештавање о раду органа локалне самоуправе 6 дана у недељи (понедељак, уторак, среда, четвртак, петак и субота). Број дневних емитовања је прецизиран на 3, а број минута по емитовању на 5. Предвиђен је и један преглед недеље (суботом), са једним емитовањем од 45 минута.

Обавеза телевизије је и емитовање честитки Града Пожаревца. Постоји 10 различитих честитки које се емитују од 2 до 5 дана, са по 5 емитовања дневно. То су честитке поводом: Нове године, православне Нове године, Божића, Дана градске општине Костолац, Дана државности, Ускрса, Дана војске, Свете Тројице, Дана полиције и Дана ослобођења Пожаревца.

Телевизија која добије услугу преноса седница скупштине, дужна је да реализује 7 преноса за износ који добије у јавној набавци.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси