Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Бор удесетостручио средства за медијске пројекте
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

14. 05. 2018.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Бор удесетостручио средства за медијске пројекте

Општина Бор ће за суфинансирање медијских пројекта у овој години издвојити пет милиона, уместо предвиђених 500 хиљада динара, рекао је у емисији „Конкретно“ на Т1 телевизији председник Општине Бор Александар Миликић. За медијске услуге Бор ће ове године потрошити још 5.300.000 динара. Говорећи о ребалансу буџета Општине Бор Миликић је рекао да је Општина одвојила десет пута већи износ за медије „како би могла да омогући медијима да раде свој посао без бриге на који начин ће се финансирати и одакле“.

 „Битно је да једна локална самоуправа има јаке медије, било да је то телевизија, писани или електронски медији, јер на неки начин медији су ти који помажу раду локалне самоуправе“, рекао је у емисији Миликић.

Подсетимо, првобитним Нацртом предлога буџета Општине Бор за 2018. годину од укупних 10.300.000 динара  за унапређење и остваривање јавног интереса у области јавног информисања, за емитовање огласа, обавештења у електронским медијима, објава у штампаним медијима и Службеном гласнику било је предвиђено 5.300.000 динара, а за расподелу путем конкурса пет милиона динара.

Међутим, након седнице Општинског већа која је одржана у децембру прошле године, одборницима је послат Предлог буџета Општине Бор за 2018. годину у коме је драстично промењена структура буџета у делу који се односи на јавно информисање. Износ намењен оглашавању остао је исти, док су средства намењена за конкурс за медије смањена на 500.000 динара.

Општина Бор је у прошлој години издвојила из буџета 1.500.000 динара за медије, а у 2016. два милиона динара.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

17.05.

2018.

Boranin [нерегистровани] у 20:25

Samo vas gledamo

Znaci, opet ce gro tih para otici Televiziji BOR, miljenicima i portparolu opstinske vlasti?! Malo im je para preko tendera...bruka!!!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси