Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Чланови комисије: Поништити незаконит медијски конкурс у Малом Црнићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

13. 08. 2018.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

Чланови комисије: Поништити незаконит медијски конкурс у Малом Црнићу

Чланови комисије за оцену медијских пројеката у Општини Мало Црниће данас су у саопштењу за јавност навели да спровођење медијског конкурса ове Општине није у складу са законом и позвали надлежне да га пониште.

Комисију у Малом Црнићу чинили су представници Коалиције новинарских и медијских удружења - Урош Урошевић, именован на предлог Локал преса, Петар Јеремић, кога је предложило Удружење новинара Србије (УНС) и Љубомир Ђорђевић, именован на предлог Независног удружења новинара Србије (НУНС) и Независног друштва новинара Војводине (НДНВ).

„Једина одржана седница, 30. јула 2018. године, прекинута је јер је комисија утврдила да у документацији која је поднета за оцењивање недостаје буџет и наративни опис пројекта једног од учесника на конкурсу и констатовала да због тога не постоје законски услови за оцену свих пристиглих пројеката“, пише у саопштењу чланова комисије.

Они су навели да “сматрају да је недопустиво да општина изгуби документацију у току конкурса, а неколико дана након тога поново заказује седницу комисије уз образложење да су 'испуњени сви услови за наставак седнице'“.

„Накнадно достављање наводно изгубљене, па пронађене документације, и то у електронској форми, је недопустиво јер се учесници конкурса стављају у неравноправан положај, а комисија не може да оцени аутентичност садржаја у таквој документацији“, наводе чланови комисије.

Они подсећају и да је ово поновљени конкурс ове Општине јер првобитни није био објављен на званичној интернет страни локалне самоуправе, како прописује Закон о јавном информисању и медијима, као и да је приликом првог заказивања састанка комисије 20. јула накнадно утврђено да једном члану комисије није био исправно упућен позив.

„Наглашавамо да се Комисија тада није састала, иако је у документацији општине наведено да је тада одржана конститутивна седница. Указујемо да је позив општине за 'трећу седницу'' неисправан јер је одржана само једна седница која је прекинута, али и да чланови комисије нису именовани у ово тело решењем општинског већа број: 06-40/2015 од 31.8.2015 .године, како је то наведено у позиву“, пише у саопштењу.

Комисија је „позвала општину Мало Црниће да поништи конкурс, а надлежне државне органе да испитају под којим околностима је изгубљена документација са конкурса“.

„Такође, захтевамо да се утврди садржај три затворене коверте насловљене на комисију и адресиране на општину Мало Црниће које је 30. јула секретар комисије делегиран из општине Мало Црниће показао  члановима комисије и навео да оне нису отваране“, пише у саопштењу чланова комсије.

 


 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси