Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Након гафа са наводно изгубљеним пројектом, општина расписала "други јавни позив"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

05. 09. 2018.

Аутор: У.Урошевић Извор: Boom 93

Након гафа са наводно изгубљеним пројектом, општина расписала "други јавни позив"

Општина Мало Црниће расписала је други јавни позив за суфинансирање медијских пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања, а да притом није расподелила средства по "првом" позиву, нити званично објавила одлуку о поништавању претходно расписаног конкурса. Ова општина је можда и једина у Србији у којој комисија за оцену пројеката није могла да одлучује о расподели средстава јер је била изгубљена документација једног од учесника на конкурсу.

Занимљиво је да Мало Црниће од априла ове године не може да расподели 1.000.000 динара за информисање у јавном интересу.

Први објављени јавни позив поновљен са новим роковима јер није био објављен на интернет страни општине, а када је тај део процедуре спроведен по прописима, службе у општини су изгубиле део документације у једном од пројеката којим се конкурисало.

Стручна комисија састављена од представника НУНС-а, УНС-а и АНЕМ-а, након тога је саопштењем обавестила јавност да не може да одлучује о пројектима са накнадно достављеном "изгубљеном" документацијом и позвала општину да поништи конкурс.

Међутим, било какав документ о поништавању конкурса након тога није објављен на сајту Малог Црнића које је сада расписало "други јавни позив", иако било какав новац по првом позиву није ни био распоређен.

У овом позиву, Мало Црниће је определило 1.000.000 динара за суфинансирање медијских пројеката. Минимални износ по пројекту ограничен је на 30.000 динара, а максимални на 250.000 динара.

Рок за достављање пројекта по конкурсу је 12. септембар.

Упућен је и нови позив новинарским и медијским удружењима и медијским стручњацима који су заинтересовани за рад у комисији која би требало да оцењује пројекте, да предложе кандидате до 7. септембра.     

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси