Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Приоритетно утврђивање јавног интереса за суфинансирање медијских садржаја
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

29. 11. 2018.

Извор: rtvnp.rs

Приоритетно утврђивање јавног интереса за суфинансирање медијских садржаја

У Новом Пазару одржана је јавна дебата о утврђивању јавног интереса за суфинансирање пројеката јавног информисања на подручју града Новог Пазара. Дебату су организовали Градска управа и Независно удружење новинара Србије, а са циљем да се дефинишу теме од јавног интереса за Град.

Делегиране теме послужиће као основа за буџетско суфинансирање медијских садржаја у јавном информисању.

У дебати су учествовали представници медија и невладиних организација. Овом дебатом НУНС је одабрао Нови Пазар за локалну самоуправу која ће дефинисати модел утврђивања јавног интереса и тиме бити примјер добре праксе за друге градове и општине у Србији.

Генерални секретар НУНС-а Светозар Раковић рекао је да је циљ унаприједити пројектно суфинансирање медија, те указати на незавидан положај медија.Захваљујући транспарентном спровођењу конкурса и таквом раду Градске управе, истакнути су веома значајни кораци како би медији имали јаснију слику о темама и пројектима с којима могу конкурисати. Све медије да се пријаве на предстојећи конкурс града Новог Пазара још једном је позвао члан Градског вијећа Мирсад Јусуфовић.

"Конкурс ће бити расписан на годину дана и очекујемо да ће бити окончан до краја године. Ово је прилика да позовемо све медије из Новог Пазара да се пријаве на конкурс, који ће бити транспарентан као и пре три године ", рекао је Јусуфовић.У дискусији је речено да је ова јавна расправа веома значајна како би медији имали јаснију слику о темама и пројектима с којима треба да конкуришу.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

29.11.

2018.

Бивши члан УНС-а [нерегистровани] у 22:12

БРУКА НУНС-а

Нови Пазар је баш пример ''добре'' праксе кршења закона, Уредбе о контроли државне помоћи. НУНС ово промовише као пример добре праксе што је тадашњи градоначелник приватизовао државним новцем градску телевизију. Срамота!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси