Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Априлски конкурси наговештавају више новца медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

19. 04. 2019.

Аутор: В. Новковић Извор: УНС

Априлски конкурси наговештавају више новца медијима

У 13 локалних самоуправа од укупно 24 које су од почетка априла расписале конкурсе за суфинансирање медијских пројеката из буџета је за јавно информисање издвојено 35 милиона динара више у односу на прошлу годину.

Осим градова и општина, јавни позив за медијско суфинансирање овог месеца расписало је и Министарство за културу и информисање (МКИ). За девет конкурса МКИ је определио 274 милиона динара, што је 12 милиона више од прошлогодишњег износа намењеног медијима.

Највећа разлика у новчаним давањима је у Суботици, која је за јавно информисање ове године наменила 11 милиона динара више него прошле. Тако ће медијским пројектима из суботичког буџета бити додељено укупно 37 милиона динара.

Износе средстава за пројектно суфинансирање медија ове године увећали су и град Краљево и општина Инђија, који су за информисање својих грађана извојили по четири милиона више. Општине Бор и Ириг издвојиле су по милион динара више, Србобран милион и по, док су Лаjковац и Бечеј увећали средства намењена информисању за по 2,5 милиона динара.

Са друге стране, општине Бујановац и Рашка умањиле су износе за по 200.000 динара, док је општина Апатин за пројектно финансирање медија определила 800.000 динара мање него прошле године.

Износ средстава остао је на нивоу прошле године у Книћу, Ковину, Тителу, Кладову, Прибоју и Алибунару.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси