Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Медијима додељено 20 милиона динара из градског буџета Чачка
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

22. 10. 2019.

Извор: Бета

Медијима додељено 20 милиона динара из градског буџета Чачка

Локална самоуправа Чачка доделила је око 20 милиона динара из градског буџета за пројектно суфинансирање медија у 2019. години, одлучено је на седници Градског већа Чачка.

Комисија је одобрила укупно 42 пројекта за суфинансирање медија медју којима су готово сви чачански медији - укупно око 23 радио - станице, седмичних новина, портала, телевизија, локалних медијских удружења и агенција.

Међу медијима чије ће пројекте локална самоуправа Чачка суфинансирати су и два медија привредног друштва ДОО "Адриа медиа магазине" из Београда - магазин "Национална географија Србија" и портал "Еспресо", дневни лист из Београда "Вечерње новости" и ТВ из Горњег Милановца "ТВ ГМ плус".

Највише новца добиле су три чачанске телевизије - ТВ "Телемарк" и ТВ "Лав+" добиле су по око 3,1 милион динара и још по 200.000 динара за информативне портале тих телевизија, а ТВ "Галаксија 32" добила је 2,6 милиона динара, док је још око 1, 5 милион динара одобрено за различите емисије које ће бити реализоване на тој телевизији.

Одбијена су 22 медијска пројекта, међу којима су медији и удружења из Чачка, Ивањице, Краљева, Пожеге, Београда и Новог Сада.

Оснивач три чачанска медија - Радио Озона, недељника "Чачанске новине" и портала "Озонпресс" Стојан Марковић изјавио је агенцији Бета да је највише новца из градског буџета опредељено за медије који су блиски владајућој странци.

"Медији блиски владајућој странци добили су више новца од других медија којима су пројекти такође одобрени, али су средстава која су им додељена дупло мања од потребних за реализацију тих пројекта", рекао је Марковић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси